Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja nájomní pátrači sú na stope tomu istému chlapovi - Indiánovi. Najprv ide každý z nich svojou cestou, ale napokon sa dajú dohromady a pokúsia sa hľadať ho spolu. Ale prečo po ňom pátrajú? Majú obaja ten istý dôvod? (RTVS)

Zaujímavosti (46)

Za hrsť dolárov (1964)

  • Pre Leoneho znamenal film finančný prepadák, pretože musel platiť advokátov v súdnom procese s produkčnou spoločnosťou Jolly. Tá nakoniec previedla prostriedky na inú spoločnosť a hoci Leone na súde vyhral, peniaze nikdy nevidel. S oboma produkčnými spoločnosťami sa stretol a povedal im, že s nimi už nikdy pracovať nebude: “Keď som im to povedal, tak mi okamžite napadol názov filmu – Pre pár dolárov naviac. Samozrejme, že som vtedy nemal ani čiarku scenára, vedel som iba, že chcem, aby vo filme znovu hrali Clint Eastwood a Gian Maria Volonté.” (Biopler)

Dobrý, zlý a škaredý (1966)

  • Zbraň se střenkami, na nichž je stříbrný had, je Colt Single Action Army 5 1/2" Artillery - .45 Long Colt. Tuto zbraň používá Clint Eastwood ve filmu Pro hrst dolarů (1964) a Pro pár dolarů navíc (1965). Ve filmu Hodný, zlý a ošklivý používá Colt Navy 1851, který má pouze stejné střenky rukojeti se stříbrným hadem, ale jinak se jedná o jinou zbraň. (dopitak)

Súvisiace novinky

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (viac)

Reklama

Reklama