Reklama

Reklama

Ohrozenie Britanniku

  • Česko Ohrožení Britannicu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ze Southamptonu vyplouvá luxusní loď s 1200 pasažéry na palubě. Když však loď vypluje z Lamanšského průlivu, dostane rejdař Porter velmi znepokojivou zprávu - neznámý muž mu sdělí, že na palubě je prý sedm velmi nebezpečných načasovaných pum, které mají explodovat druhý den ráno, pokud mu rejdařství nevyplatí půl milionu liber. A neznámý dá velmi drasticky najevo, že jeho hrozba je míněna naprosto vážně... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem to před pár dny a ještě hrozně dávno v 70.letech.Myslím, že nejden výborné herecké obsazení, ale i zpracování tématu bylo zárukou kvalitního zážitku.Schéma těchto filmů je vždy stejné, ale tenhle se povedl mimořádně.A i dnes se na to dalo koukat.Základem je opět boj dobra se zlem,obarveno je to konfliktem etiky a kapitálu, a to celé pak umocňují herecké výkony protagonistů.Přiznám, že jsem se těšil spíše, než na příběh, tak na jednotlivé herce, které má moc rád. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Já jenom nechápu, proč v těch filmech, kde je nutný z hlavního padoucha dostat nějakou důležitou informaci, na něj nepoužijou nějaký donucovací prostředky. Kdybych měl někde kámoše, co se snaží zneškodnit bombu a zároveň u sebe výrobce tý bomby, tak na něho použiju nějaký ultranásilí. Ale v těch filmech je to nikdy nenapadne a každej jen čumí jak prdel ze křoví. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Akú volíš? Červenú či modrú? Červenočiernu a tým pádom je jasné, že tento film nemohol nikdy naplno uspokojiť moje filmové chute. Príliš klasické, spoliehajúce sa na "hlášky" cynickej postavy a orientované na väčšinového dobového diváka. Djkoma v komentári píše, že nedostatočná hĺbka príbehu v konečnom dôsledku nehrá tak dôležitú úlohu. Vo filme založenom na príbehu by práveže mala hrať, a ak sa tento spolieha len na efekt (hoci originálny) je to dosť málo. No: tak na tri hviezdy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu veľmi vydarené a napínavé dodnes. Lenže film bohužiaľ trpí nedostatkami, ktoré vo svojej diváci asi neriešili. Člen pyrotechnikov umiera pri páde z rebríku pri naloďovaní počas vynikajúcej sekvencie, pričom táto skutočnosť nie je vôbec komentovaná a v nasledujúcej scéne nás čaká hneď Harrisova suchá hláška. Cestujúci vedia o bombách, takže sa na párty nebavia, lenže predtým sú schopní sa vyparádiť do masiek na karneval. Po výbuchu nálože sa koná tenisový turnaj. Extrémne nenápadná polícia pri sledovaní kufríkov, tu spomínaný laxný prístup k teroristovi, naivná politická arogancia, keď vláda nie je z princípu ochotná zaplatiť absolútne smiešnu čiastku. Všetko ostatné ale funguje a ťažko povedať, či je možné tieto pripomienky pri katastrofickom filme zo sedemdesiatych rokov brať ako nedostatky a sú navyše vyvažované tým, že sa tvorcovia nebáli strát na životoch a občasným suchým humorom. "Je tá voda studená? Je, ale našťastie nevidím žiadne ľadovce. Ja áno" (záber na Sharifa). 70%. ()

Sefik 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem tento snímek poprvé jako kluk a nedávno si ho téměř po 40 letech pustil a musím uznat, že je to pecka i teď. I když je to ve srovnání s dnešními filmy pomalé, má to neskutečnou atmosféru. Bohužel tolik vychvalovaná závěrečná scéna s rébusem červený nebo modrý je absolutní slabinou. Kdyby se hlavní pyrotechnik spletl, ostatní by se nikdy nedozvěděli, že se sám rozhodl jinak a šli by opačnou cestou... ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • Komparzisti boli lákaní na palubu bezplatnou cestou, avšak nesmelo im vadiť, že filmári s loďou zámerne vyhľadávajú zlé počasie, preto sa nakrúcalo v Severnom mori. Z paluby bola taktiež odstránená časť záchranných člnov, aby sa na ňu vošlo viac ľudí. (classic)
  • Okolo prítomnosti Richarda Harrisa (Anthony Fallon) vo filme panovali značné obavy, pretože počas nakrúcania bol v New Yorku a časť záberov sa musela nakrúcať bez neho. (classic)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí z roku 1972. Rejdařství Cunard Line kontaktoval neznámý muž s tím, že na loď Queen Elizabeth 2 rozmístil bomby. Cunard hodlal vyděrači zaplatit, ale britská vláda to nedovolila a poslala na loď speciální jednotku. Na lodi žádné bomby nebyly a ve spolupráci s FBI byl vyděrač později zatčen. (Robbi)

Reklama

Reklama