Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (123)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Film se sice radi pouze mezi hodne nadprumerny mafianky, ne mezi ty nejlepsi, ale Bugsy Siegel se rozhodne u me radi mezi jednoho z nejlepsich filmovejch mafianu. Tenhle film sice uplne typickej mafianskej film neni, ten to pripomina hlavne v prvni hodine, ale rozhodne se jedna o perfektni film. Skvele natocenej, se zajimavym pribehem, kde nejde jen o nejaky gangy a prestrelky (ktery tu skoro nejsou), ale je tu i romanticka linie a linie se stavbou casina a to vse podle pravdivejch udalosti. A navic tu jsou spickovy herci. Warren Beatty je fakt naprosto uzasnej, obzvlast v momentech, kdy se nasere a ze se to deje casto. Ale Annette Bening za nim nijak nezaostava, vetsinu casu se spolu jen hadaj, ale tak nak to nezacne pusobit otravne. Z ostatnich stoji jeste za zminku perfektni Keitel s vyholenou pleskou. Takze celkove skvele natocenej a zahranej mafianskej film se zajimavym pribehem, ale tempo v druhy polovine je precejen drobet rozvlacnejsi, takze to nakonec na tech 5* nebude. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Organizovaný zločin já můžu, ale Bugsy není zrovna typickým představitelem tohoto odvětví lidské činnosti. Jde spíše o exkurzi do myšlenek a tužeb empatického kliďase a sympaťáka Benjamina Siegela, amerického občana, který měl svoji vizi, pro niž byl ochoten obětovat vše. Kromě Virginie Hill. Pokud přišel Dr. Radosta s největší akcí v dějinách stěhování, pak mi Ben Siegel předvedl tu nejrychlejší. Film je přímo luxusně obsazený, Warren Beatty se ve své roli přímo našel a ani ostatní nezaostávají a možná právě proto jsem filmu nedal plný počet hvězdiček. Od takové herecké sestavy jsem přece jen čekal ještě hlubší dojem. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Director Levinson,ktorý po excelentnom Rain Manovi,kde exceloval Dustin Hoffman,tak tu si prizval Warrena Beattyho v biografickom snímku zo 40 rokov o Benjaminovi Siegelovi,alias Bugsovi,ktorý mal pekne maniere ešte väčšie vízie,ale skončil nakoniec na psí tridsiatok.Páčila sa mi Annette Bening s velkým sexepilom,s ktorým si podmaňovala Bugsyho. Kostýmy Alberta Wolskyho a výprava Dennisa Gassnera dáva vnuknutie doby 40 rokov a nákuk do dielne hollywoodskej smotánky alebo zmienka o nich dáva na zreteľ,čo ocenia priaznivci classic hollywoodu. Biografia s gangsterským nádychom nielen pre obdivovateľov Coppolovho Godfathera,ale pre obyčajných priaznivcov filmu,ktorí sa nudiť nebudú,pár hluchých miest sa nájde. ()

danecek24 

všetky recenzie používateľa

49. Zlatý Glóbus za rok 1991 - cena (1) - *Nejlepší film (drama) + nominace (7) - Nejlepší herečka (drama) - Annette Bening, Nejlepší herec (drama) - Warren Beatty, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Harvey Keitel, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ben Kingsley, Nejlepší režie - Barry Levinson, Nejlepší scénář - James Toback, Nejlepší hudba -Ennio Morricone ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Ako popísať život Bugsyho? Snáď len ako život človeka čo chcel zapoľovať na Mussoliniho, ale keď dostal nápad s kasínom v púšti, tak si to rozmyslel. Najbúrlivejšie obdobie mafiánskeho playboya so sebou prináša jednu vyšperkovanú scénu za druhou. Dôkazom je prvá hodina čo nedá vydýchnuť, ale zároveň s tempom TGV pôsobí kvapku povrchne. Tá druhá sa zameriava na samotnú realizáciu a nosí jediné mínus v chovaní postáv, ktoré podaním ruky vybavujú miliónové zákazky. Viem, že byrokracia patrila iným, ale skutočne podsvetie nepotrebovalo žiadne záruky? Najväčšia sila tejto gangsterky spočíva v jej retro podaní. Banálne udalosti sa dejú originálnym spôsobom, kde aj obyčajnú romancu sledujeme spoza bielych závesov. Vyšší rozpočet dovolí vychutnať si pohľad do ulíc, skvelí herci zase rozoznať predobrazy skutočných postáv. Starú školu tu cítiť a právom to ocenili aj Akademici. Čo už je druhá vec, pomerne rýchlo sa na ten film zabudlo. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Kritikou byl film dobře přijat, kasovně však očekávání nenaplnil. (džanik)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)
  • Po natáčení filmu se Warren Beatty a Annette Bening vzali. (Xixao)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama