Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

hony23 

všetky recenzie používateľa

Komedie, při které rozhodně nedostanete záchvat smíchu, na druhou stranu ta směska komických postaviček diváka spolehlivě pobaví. Zatímco postava outsidera Vojtěcha s ponožkami v sandálech je spíše k pláči, jeho kokotský soused Laco je gejzírem vtipných situací. Přijemným bonusem byli i Horkýže Slíže, kteří si kromě závěrečné písně střihli i minirole muzikantů z náboženské sekty. ()

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

Vojtech ako melodramitcka postava s miernou dávkou humoru podávana na zmesy nadávok a pikantných situácii celkom dobre funguje. nie je to však komédia na ktorej by ste lámali od smiechu. sú v nej zábavne momenty ale celkovo je to také dramaticky zábavne. na to že je to z prevažnej miery slovenský film tak to musím oceniť že nad drámov prevažuje humor a to je dobre. lebo ťažká slovenská kinematografia sa bojí vtipných príbehov a zameriava sa len na silné príbehy. a na čo. Ved stačí natočiť jedného zúfaleho muža dať mu sprostého suseda a už to funguje. ()

Reklama

provitamin 

všetky recenzie používateľa

Koľko filmov sa môže pochváliť, že im soundtrack naspievajú Horkýže Slíže? A to si ešte predstavte, že HS si strihli malú rolu, keď zaspievali na zraze fanatických kresťanov. Fanatickí ateisti sa popukajú od smiechu. Matej Landl zvládol hlavnú rolu perfektne, doteraz som ho poznal len podľa hlasu keď daboval Willyho Tenera v seriáli Alf. Zuzana Mauréry tiež zahrala dobre podobne ako v Učiteľke, až si začínam myslieť že je takáto mrcha aj v reálnom živote. Diana Mórová konečne našla rolu, ktorá jej sedí - šlapka. Peter Sklár ako šéfko celkom fajn, niektorí si isto hneď spomenú na každodenný kancelársky život. Len neviem prísť na to, kto hral toho bezdomovca na lavičke, maskéri tu odviedli kus dobrej práce. U mňa normálne za 4, ale keď vidím jak je toto dielko podhodnotené, dávam plnú pálku. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Komédia o Vojtechovi - chudákovi čo prišiel skoro o všetko. Pobavila, či to boli jasne trafený kresťanskí aktivisti, či to bolo bohovské manželstvo susedovcov... No hlavne ma zaujal herecký koncert Mariána Miezgu. Taký týpek sa naozaj nájde, asi len vo filme, ale určite sa vyskytuje v reálnom živote. Film ma potešil tak mu dávam 70%. ()

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Slovenská kinematografia zažíva zlaté časy! Osobne sa tomu veľmi teším, a preto každý film rád aj podporím v kine! Len škoda že slabý marketing (ale aj neochota kín - slabé vysielacie časy) moc ludí nenaláka. Keď nebudem moc zachádzať do minulosti, len si spomente na skvelý Pokoj v duši, potom bolo chvíľku ticho, ale o to viac sme sa mohli viac tešiť! Prišiel výborný Kandidáť, ďalej nasledovali od Jaroslava Vojtecha Deti, Jurajov Nvotov Rukjemník, kde sme po dlhom čase mohli v plnej kráse vidieť opäť na plátne charizmatického Milana Lasicu, výborne vtipný nizkorozpočtový Socialistický Zombi Mord, perfektná surovo chladná a zároveň reálna Koza, a taktiež špinavočistý Čistič. Celé ešte pred Vojtechom to zavŕšil klenot novodobej slovenskej tvorby, a pre mňa neskutočné potešenie menom Eva Nová! A určite netreba zabudnúť aj na dokumentárnu tvorbu, kde sme dostali výbornú Tridsaťosmičku a Comeback, z ktorého ešte teraz z jeho reálneho zachytenia idú zimomriavky. A možno aj preto, z toho čo tu všetko vymenoval, to mal Vojtech ťažké, aj keď s určitosťou môžem povedať, že hanbu neurobil:). Preto ak chcete vypnúť, a zároveň aj vypnete mozgové závity, dostanete niečo cez tucet skvelých dialógov a scén, ktoré pobavia. Každopádne sa veľmi teším, že sa u nás stále niečo deje, a vznikajú filmy, ktoré väčšine tu z nás hladia filmovú dušu:)! Nazdar ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)
  • Celkové náklady na výrobu filmu sa rátajú na cca 180 000 eur. (Zdroj: Continental Film)
  • Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip. (blitzer)

Reklama

Reklama