Reklama

Reklama

Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. V biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium, znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (97)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Radioactive" malo pre mňa všetky predpoklady, že budeme mať skvelý film. Herecké obsadenie bolo skvelé, príbeh zaujímavý a bol som zvedavý už len na to podanie. Na tomto to celé pre mňa stroskotalo. V prvom rade je treba povedať, že príbeh tohto filmu sa nesústredí len na Marie Curie-Sklodowsku. No okrem toho tu máme veľké množstvo odbočiek do budúcnosti, kde budeme môcť vidieť aký vplyv bude mať objavenie rádia (chemického prvku) vplyv na ľudstvo ďaleko po jej smrti. A tak tu máme niekoľko zbytočných scénok, ktoré dokopy príbeh nikam neposúvajú. Len tam proste sú. Film je okrem toho podaný veľmi zmätene a často som nevedel zo scénky absolútne nič nasať. Emocionálne ma to absolútne nezasiahlo, postavy neboli veľmi zaujímavé a vďaka tomu mnohé scénky, ktoré by inak mohli fungovať vypália veľmi naprázdno. A to je veľmi veľká škoda. Okrem toho aj vzťah medzi Marie a Pierrom pôsobí viac nalinajkovaný a viac napísaný než skutočne. Celé to pôsobí ako pero scenáristu. A to je pre mňa veľké sklamanie. Herecké výkony sú dobré, film je podľa mňa správne špinavý a má v sebe dobré zachytenie niektorých historických momentov, no všetko dokopy to akosi nefunguje. Film ma viac nudil ako bavil a ani Rosamund Pike to nevedela zachrániť. Hodnotenie: D+ ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Jak v první polovině "soupeří" (a zároveň se doplňuje) oddaná milostná romance s nesmlouvavým zapálením pro vědu, to dodává charakterům náboj. Biografie Marie Curie-Skłodowské (výborná Rosamund Pike) faktograficky postihuje celý její život a dílo, byť především v pozdějších fázích sklouzává do nepříjemné zkratkovitosti (rentgeny na frontu 1. světové války). Také se pokouší přesáhnout objevy do souvislostí (radioterapie, Hirošima, Černobyl), což ovšem váže spíš s povrchním patosem a zamýšlený efekt je diskutabilní. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Život tejto pani by určite stál za minimálne jednu sezónu seriálu, avšak opäť sme dostali, ako napríklad v prípade Amundsena, životopis ako z rýchliku. Možno by ste sa pri niektorých životných a profesijných udalostiach chceli zdržať dlhšie, ale skrátka treba ísť ďalej. Zrejme sa to najviac odzrkadľuje pri zainteresovaní sa Marie a jej dcéry do medicínskeho vkladu pri prvej svetovej vojne, kde sme nakoniec svedkami iba zopár scén. Pričom by to určite šlo ukočírovať, ak by sme napríklad nemuseli sledovať niečo ako flashforwardy určené zrejme pre žiakov druhého stupňa základných škôl, ešte neoboznámených so zásadnými udalosťami dvadsiateho storočia typu zhodenia bomby na Hirošimu. Raz to funguje viac, ako v prípade predstáv Marie, raz menej, niekedy vôbec. Ale aby som iba nekritizoval, Satrapi sa aspoň čiastočne stále snaží byť autorská, Rosamunde je opäť dokonalá a v skratke ide o klasicky strihnutý životopis slávnej osobnosti svetových dejín. Marjane nakrútila o Marii určite najkomerčnejší, respektíve najdiváckejší film svojej kariéry. ()

venca163 

všetky recenzie používateľa

Bál jsem se, že na mě někdo bude cákat feminismus ze všech stran, ale trochu překvapivě to neovládlo celej film. Životopisný filmy jsou vždycky ošemetný, i když jsou o vědkyni o který, řekněme si upřímně, nikdo neni schopnej bez wiki říct víc než 2-3 věty. Ve výsledku to ale představilo M.C. celkem nepřikrášleně, což cenim. A ty vsuvkový montáže o dopadech tohoto objevu byly docela silný. Celý to bylo takový emoční, imho díky skvělý hudbě. Těsný 4. (70%) ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Marie Curie a jej honbu za rádiom, ktorý možno považovať za objav 20-teho storočia v jeho pozitívnom, ale aj negatívnom význame. S citom natočený životopisný príbeh, ktorého plusom je hlavne to, že nerozpráva len suchým spôsobom o živote tejto vedkyne, ale taktiež pekným chronologickým postupom poukazuje na všetky zásadné udalosti spojené s jadrom a zároveň slúži ako isté memento pre ľudstvo, že s každým objavom treba narábať opatrne a hlavne s pokorou. Za to musím tomu snímku pridať jednu hviezdu a zároveň vyzdvihnúť aj skvelý herecký výkon Rosamunde Pike. Celkom milé filmové prekvapenie. 75 % ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Maďarsku ve městech Budapešť a Ostřihom. (BMW12)

Reklama

Reklama