Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, čo majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite. (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (114)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Trailer mi přišel zajímavý, ale samotný film mě nebavil a ke konci jsem už jen útrpně vyčkával, kdy naběhnou titulky. Postrádal jsem tam nějaký poutavější příběh, který by si více získal pozornost. A celkově jsem si k tomu nenašel cestu a přišlo mi to nesympaticky bizarní a místy dost nechutné - pár lidí se v jistém momentu zvedlo z kina a vůbec jsem se jim nedivil. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Ach toto je riadna kktina... a jeden z dôvodov prečo severskou filmografiou trochu pohŕdam. Čo v žiadnom filme z tohto vrhu nechýba: 1) pomalé až slimáčie tempo 2) kamera skoro pol filmu zozadu nad rameno hlavnej postavy 3) mám nechutné postavy, tak ich proste musím ukázať nahých, prípadne súložiacich (čo je btw asi bez preháňania to najnechutnejšie, čo som v živote videl.) A tá detektívka bola taká, že.. gňagh. Čo ma pobavilo, tie ich jazvy, lebo vieš čo s takýmito robil Thor. ;-) Toto mohlo byť viac rozvinuté... ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Upřímně řečeno, něco tak šíleně odpudivého jsem ještě neviděla. Několikrát jsem se musela podívat na profilovky dvou hlavních protagonistů, abych viděla, že jsou to normální, pohlední herci. Tudíž maskérům patří velké plus. Jinak absolutně nevím jak bych měla něco takového hodnotit. Vůbec se nedivím, jak tady jeden uživatel píše, že lidé odcházeli z kina. Já jsem musela občas přimhouřit obě oči, páč se to prostě nedalo pozřít. Padmé_Anakin na konci komentáře má vsuvku, že by jí zajímalo, na čem tvůrci při natáčení frčeli a já se k ní v tomhle směru přidávám. Gratuluji sama sobě, že jsem to dala celé. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadnou schopnosťou nadaná policajtka slúži na švédsko-dánskej hranici. Jej policajná schopnoť spočíva v zavetrení a následnom vyčmuchaní zásielky drôg, ale napríklad aj pornografického materiálu. Cíti totiž nielen vône, ale aj pocity ľudí. Napríklad intenzívny strach plynúci zo spáchania niečoho zlého. Jedného dňa pri štandardnej hraničnej kontrole vyčmuchá ďalšieho podozrivého, no policajti pri prehliadke neobjavia nič. Záhadný neznámy je policajtke niečím blízky. Nielen vzhľadom, odpudzujúcim okolie, ale aj správaním. Zbližujú sa. Príbeh o inakosti pokračuje. Bez zbytočného pátosu a nezmyselnej právdoláskovej zhovievavosti a dobroty. Naopak, nekompromisne a drsne, zároveň veľmi humorne a obdivom k okolitej prírode. Z ktorej si deti prírody berú nevyhnutné. Poznámka: Okamžite, ako som prvýkrát prekročil hranice Nórska a neskôr Islandu som vedel, že existujú iné bytosti. Cítil som ich. Neskôr videl. V skalných stenách, v obchodoch so suvenírmi, počul ich zvuky a kvílenie nocami strávenými pod pláteným prístreškom v nehostinných končinách, pri riekach, skalných roklinách, jaskyniach a sopkách. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)

Reklama

Reklama