Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle hororovém thrilleru plném zvratů se kdysi nadějná muzikantka znova shledá s bývalými učiteli a zjistí, že mají nového talentovaného žáka. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, které umí překvapit. A to je rozhodně případ tohoto filmu. Je dobré si nic nezjišťovat a film si rovnou pustit. Režisér Richard Shepard odvedl velmi kvalitní práci. Jeho film parádně vypadá a i zní. Co, se mi na filmu líbilo nejvíce je výborně vybudovaná atmosféra. Nikam se nespěchá a režisér klidně investuje půlku filmu na to, aby nám představil postavy a jejich motivace. V druhé půli se přidá na tempu a intenzitě. Díky tomu je atmosféra ještě nepříjemnější a znepokojivější. Naštěstí má film krátkou stopáž, takže nezačne drhnout a ani se v závěru nerozpadne. Velkou zásluhu na tom mají hlavní herečky Allison Williams a Logan Browning, které to parádně odehrají. Jsem spokojený a doporučuji. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Umelecké horory nie sú mojou šálkou kávy, česť výnimkám (Suspirie). The Perfection tou výnimkou nebude. Na jednej strane oceňujem originálnosť projektu (čo je cenné zvlášť v dobe, kedy je každý druhý horor kópiou prvého), niekoľko dobrých scén, konzistentnú atmosféru a sympatické hrdinky v čele s Allison Williams (Uteč). Ale proste ma to strašne nebavilo a prial som si mať to čo najskôr za sebou. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Čakal som priemerné Bčko a dostal som kráľovský chod na zlatom podnose. Snímka v istých momentoch pripomína Get Out a kupodivu tu hrá aj rovnaká herečka Allison Williams. V istom momente môžete očakávať slušný plottwist a nie jeden. Začiatok vyzerá, že tu máme len typickú drámu o dvoch lezbách avšak potom prídu pomaly slušné tarantinovky. Hudba je perfektná a spoločný duet čelových expertiek je úžasný a skoro som ho po sluchovej stránke zakončil orgazmom ako Charlotte. Záver uspokojivý, i keď ten posledný plottwist už bol asi zbytočný. Skutočne veľmi dobrý filmový zážitok a Allison Williams začínam mať radšej a radšej, asi ma dostal jej božský úsmev. ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Zase jednou platí, že čím méně tušíte, tím lépe. Proto vám úplně bude stačit info, že je to o cellistce Charlotte, která se po deseti letech vrací do (jí velmi dobře známé) komunity hudebníků. Ti ji přijmou s otevřenou náručí a nesmělá dívka se na první pohled zakouká do mladé a atraktivní Elizabeth, která také hraje na ten obří hudební nástroj. Čeká vás napínavá hra plná twistů (ne, vážně vám po deseti minutách nebude jasné, co se bude dít a jak to dopadne), nenaplněných tužeb, lásky, nenávisti, hnusu a vyšinutých lidí. Allison Williams je tu skvělá, btw. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po desiatich rokoch sa Charlotte (Allison Williams) vracia do komunity, v ktorej vyrastala. Ide o vášnivých hudobníkov, medzi ktorých patrila, než sa zdravotný stav jej matky začal zhoršovať a ona sa o ňu musela začať starať. Dočká sa príjemného privítania, ale najvďačnejšia je za stretnutie s Elizabeth (Logan Browning), s ktorou si padnú do oka. Ich vzťah je stále intenzívnejší a spoločne sa vydávajú na cestu naprieč Čínskym vnútrozemím. Tu ich ale čaká krutá skúška, na ktorú ich krátky vzťah nemusí byť pripravený. - Dosť nezvyčajný horor, o ktorom som nič nevedel a po úvodných minútach som ho pomaly plánoval vypnúť, pretože som si myslel, že ide o ďalšiu primitívnu agendu Netflixu (stačí pár kliknutí na Googli a človek zistí, že takmer žiadny čierny čelista ani neexistuje, ale samozrejme #diversity) a na také veci už nemám chuť pozerať, ale nakoniec sa z toho našťastie vyklul takmer PERFEKTNÝ horor. Jednoznačne je tu treba najviac oceniť scenár, pretože je plný prekvapení, zvratov a neočakávaných rozhodnutí postáv. Posledným hororom, ktorý na mňa fungoval týmto spôsobom, bol paradoxne Get Out, v ktorom tiež hrala Allison Williams, ktorá aj tu podáva mimoriadne PERFEKTNÝ výkon a s Logan Browning sa PERFEKTNE doplnili aj mimo postele. Strašne sa mi páčila psychologická hra s postavami, kedy ich režisér najprv voviedol do úplne depresívnej situácie a potom nastal akýsi zlom, ktorý sa vyriešil násilnou scénou. Plusom je aj to, že je každé rozhodnutie ústredných postáv rozumne odôvodnené a nič nezostane nezodpovedané. Napriek tomuto priamočiaremu spracovaniu sa je ale stále na čo pozerať, a preto snímok rozhodne odporúčam aj napriek tomu, že k tomu, aby bol PERFEKTNÝ, mu ešte niečo chýba. Komu sa bude páčiť, môže sa rovno vrhnúť aj na indie horor Starry Eyes, ktorý je zameraný na podobnú tematiku a nesie sa na totožnej vlne. + herečka z Get Out + herec z iZombie a Channel Zero + herečka z The Exorcist, Final Destination 2 a Grace + herec z 1922 ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama