Reklama

Reklama

Annabelle 3: Návrat

  • Česko Annabelle 3 (viac)
Trailer 1

Príbeh o zlovestnej bábike zo sveta filmov V zajatí démonov prichádza vo svojom treťom pokračovaní. Tentokrát sú démonológovia Ed a Lorraine Warrenovci pevne odhodlaní zabrániť ďalšiemu nešťastiu a zlom posadnutú bábiku si prinášajú do svojho domu. V uzamknutej izbe, plnej artefaktov, ju s požehnaním kňaza bezpečne uložia za posvätené sklo vitríny. Čaká ich však nekonečná noc hrôzy, lebo Annabelle prebudí zákerných duchov v miestnosti, ktorí si vyhliadli novú obeť – desaťročnú Judy, dcéru Warrenovcov, a jej kamarátky. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (316)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím. ()

salisbury 

všetky recenzie používateľa

Druhé pokračování Annabelle od Garyho Daubermana jsem nebral nikterak vážně, ale musím přiznat, aniž bych měl na nohách palečnice, že se mi to pro strach líbilo. Vera Farmiga s Patrickem Wilsonem jsou pro mě ostnatým drátem na hororovém dortu a jejich přítomnost mi vylepšila o pár záchvěvů smrtelné křeče karmu. The Conjuring je nepřekonatelně lepší, ale i tak jsem si tuto duchařinu užil k mé nesmírné potěše zbabělosti a rozhodně vím, že panenku Annabelle za žádných okolností doma mít nechci. ()

Reklama

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí Psycha sa niektorí ľudia báli sprchovať, po Čeľustiach plávať v mori. Po Blair Witch stratili chuť na dlhšie prechádzky v lesoch mierneho pásma a po Upírovi z Feratu šliapnuť na plyn. Dúfam, že niekto napíše knihu alebo štúdiu o podmienených reflexoch viažucich sa na kinematografiu, môžem prispieť vlastnou skúsenosťou - po Annabelle 3, ak niekomu spadne na podlahu ťažšia minca a začne sa niekam kotúľať, napr. smerom ku mne, dostanem anafylaktický šok. Duchárska vlna posledného desaťročia je nepochybne silne ovplyvnená estetikou krátkych strašidelných videí - fejkových i skutočných - ktoré v ohromnom množstve kolujú internetom. Túto "novú vlnu" vítam, možno konečne režisérov naučí poctivo budovať atmosféru, keď už nemôžu pracovať s vnútornosťami. Jedna hviezda dolu za prebytočného vlkolaka. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Annabelle Comes Home" je tretím filmovým produktom, ktorý sa sústredí na bábiku Annabelle. A podobne ako naposledy, aj tentokrát tu máme dobrý horor s dobrou atmosférou, no špatnou technikou desenia. Ale o tom trošku neskôr. Najprv pozitíva. Naša hlavná filmová trojica je podľa mňa dobrá. Napriek tomu, že som videl kritiku na Danielle, tak mne nevadila. Spočiatku som si myslel, že bude otravnou kamoškou, ktorá sa tam priplichtí, no postupne sa jej postava vyvíjala asi najviac zo všetkých. Okey, najprv je trošku otravná a rozhodne vieme, že tú miestnosť otvorí a aj, že Annabelle pustí von. Nepozeral som trailer, no ak by to tam aj nebolo, vedeli by ste bez pochyby určiť, že to urobí. No má určité spomienky, ktoré bolia a veľmi sa mi páči jej priateľstvo s Judy. Vie ju motivovať, (istým spôsobom) majú aj niečo spoločné a funguje to. Scénky čo majú spolu ma často bavili. Rovnako aj keď je zavretá v pivnici Warrenovcov a scénky s obrazovkou alebo pianom sú okey. Keby tak len film využíval inú techniku strašenia ako skákačky. Našťastie tam nie je veľa falošných a to je mi aspoň útechou. Keď chcú desiť, tak aspoň sa snažia o skutočné desenia. Miestami film pôsobil už trošku ako paranoja. Ale v dobrom. Rozhodne ma vedel dostať do príbehu. Mary Ellen je tiež celkom okey a tým, že film pracuje hlavne s tromi postavami, vedia do toho niečo pridať. A celkovo to funguje veľmi dobre. V závere som dokonca prejavil aj trošku ľútosti voči Danielle. Aj keď som jej motívom rozumel, tak samozrejme spôsobila obrovský problém. Ale našťastie všetko dobre dopadne a aj narodeniny budú krajšie než som čakal. Myslím si, že ide o dobrý horor a som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Príbeh Annabelle 3 je v horšom prípade na úrovni dielu televízneho seriálu, v lepšom na úrovni ikstého pokračovania série z osemdesiatych rokov tesne pred jej ukončením alebo presunutím na video (niečo ako Poltergeist 3). Je to ok remeslo, ale strašne bezpečné, predvídateľné a prázdne. Na takéto veci v osemdesiatych rokoch chodili deti a teraz to dostane R? ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (18)

  • Film je věnován Lorraine Warren, která zemřela dva měsíce před vydáním filmu. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)

Súvisiace novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (viac)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (viac)

Reklama

Reklama