Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pani Květa Galová je staršia dáma, ktorá kedysi bola manželkou významného muža, žila v krásnom dome na Hradčanoch a priatelila sa so známymi ľuďmi. Dnes je však osamelá vdova, ktorá žije v pivničnom byte kdesi na periférii Prahy. Jediní ľudia, s ktorými sa stretáva, sú poštárka, ktorá jej nosí dôchodok a obľúbené časopisy a kňaz otec Jan, ktorému ochotne pečie i perie a žehlí. Keď otca Jana preložia do iného mesta a na jeho miesta vstupuje mladý kňaz, ktorý nemá o jej pomoc záujem, časť jej sveta sa zrúti. A práve vtedy do neho vstupuje usmievavý mladík, ktorý tvrdí, že je jej príbuzný. Až keď ho paní Galová pozve k sebe domov, zistí, že s novonájdeným príbuzným niečo nie je v poriadku. Vtedy je však už neskoro... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (265)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Som rád prekvapovaný. A pokiaľ má to prekvapenie názov Klec, som ešte radšej. Herectvo pani Bohdalovej je mi dostatočne známe, o Kryštofovi Hádkovi som toho dosť čítal a režisérsku dráhu Jiřího Stracha sledujem prakticky od jeho začiatkov. Takže papierové predpoklady boli veľmi sľubné. A diváci vo väčšine prípadov neboli sklamaní. Nespomínam si na prípad, kedyJiřina Bohdalová podala lepší herecký výkon. Kryštof Hádek jej zdatne sekundoval. Dá sa mudrovať nad niektorými nelogickými detailami, nad stavbou príbehu, nič to však nemení na fakte, že ide o počin, u ktorého nie je dôvod šetriť s hviezdičkami. Ako divákovi v seniorskom veku mi Klec v závere trochu pripomenula Mallov Výťah na popravisko. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jedno z nejlepších psychologických dramat v koprodukci České televize za poslední roky! Jsem rád, že vznikají v našich končinách stále filmy, které mají co nabídnout! Film staví zejména na dva aspekty: herecké výkony Bohdalové a Hádka. Oba dva zúčastnění se zde předhánějí v tom, kdo zahraje lépe. Musím tedy vyseknout poklonu před paní Bohdalovou, protože v !88! letech zahrát takto náročnou roli je až neuvěřitelné. První půlka si připravuje půdu pro druhou polovinu, kde se toho Jiří Strach vůbec nebojí a přichystá skoro až nepříjemný thriller se vším všudy. Ono mít v bytě takto nestabilního a agresivního podvodníka s tím, že nemůže utéct...už jen ta myšlenka nahání hrůzu. Hádek mi zde svým perfektním výkonem připomněl roli v Kobrách a užovkách. Pořád jsem si říkal, jaké vyústění bude tato zápletka mít, ale ani v koutku duše jsem nečekal to, co nakonec přišlo. Skoro až poetická závěrečná scéna s cvrčkem, to fakt nemohlo mít podařenější konec. Za mě 8/10 ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Spadla klec, takto sa občas zvyknú vyjadrovať naši západný susedia. V romto prípade spadla na výbornú. Bravúrny výkon Jiřiny Bohdalovej vo vynikajúcom filme, ktorý opäť vyvrátil moje domnienky že sme sa českej kinematografii dokázali priblížiť. U nás sa totižto točia iba politicky motivované sračky (Ostrým nožom, Nech je svetlo, Ukradnutý štát, Skutok sa stal) na ktoré filmový fanúšik zvysoka #kašle# (Trhlina bola svetlou výnimkou) zatiaľ čo Češi dokázali natočiť film, ktorý by mali povinne premietať v kluboch senorov či domovoch dôchodcov. Je pravdou, že majú aj trosku Trošku, ale Klec opäť potvrdila že sú pred nami (nehovoriac o Pomaľivanom vtáčati aj keď koprodukčnom ale predovšetkým českom filme). Škoda že úloha bezcharakterného chlapa sa Hádekovi v druhej časti filmu príliš nevydarila, Klec to mohla mať za 5 a to je na čsfd narozdiel od školy super. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Dobře, pane Strachu! S prominutím hnusný film, ale vydařený. Poučný pro starší generaci, která v rámci svého osamění, ráda otevírá dveře cizím lidem. Sice si dobře pamatují, že kamna pálí, ale vysvětlit jim, aby byli opatrní na lidi, bývá problém. Takové je prostě stáří. Bohužel se najdou hajzlové, kteří na toto hřeší. Stejný pocit jako u dokumentu Šmejdi jsem měla... Blbě mi bylo i ze Švehlíka. Ke Kryštofovi jsem si já osobně hledala cestu dlouho, vždycky mi na něm cosi vadilo a to "cosi" senzačně zúročil v této roli. Byl v ní zkrátka odporný. :) Jiřina Bohdalová opět zazářila a to je dobře. Její herecké schopnosti bývají v posledních letech rády znevažovány, což mi připadá nefér. Fany, Ucho, aktuální Klec a dlouhá řádka dalších rolí zaslouží totiž obdiv. Navíc být v takovéto formě v osmdesáti osmi letech, umět lidi stále pobavit, pilně pracovat jak na divadle, tak v televizi, to nezvládne jen tak někdo... 88. Opakuji 88. Z mé strany tedy úcta. ()

argenson 

všetky recenzie používateľa

V anotaci jsem četl něco o hře kočky s myší, v níž není jasné, kdo je kdo, což mi přišlo jasné od začátku do konce. Taky jsem četl, že Marek Epstein použil skutečný zážitek své babičky, což se mi taky nezdá, páč námět není úplně originální. Kryštof Hádek výbornej, Jiřina Bohdalová odvedla standard podle mustru dvacet třicet let zpět. Ale závěr výbornej, to je situace, kterou nechceš. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (12)

  • Keď sa Květa Galová (Jiřina Bohdalová) prebudí v noci, lebo nemôže spať, zapne televízor a modlí sa ruženec. V TV práve vysielajú Barum Czech Rally Zlín z roku 2018, kde konkrétne môžeme vidieť Škodu Fabiu R5 s posádkou Miroslav Jakeš & Petr Machů s štartovným číslom 27. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama