Reklama

Reklama

Ako to už často býva, dramatické udalosti začínajú väčšinou veľmi nenápadne. Mladý a ambiciózny manažér Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadriadených jednoduchú úlohu. Priviezť zo sanatória pána Pembrokea, nenahraditeľnú hlavu ich spoločnosti. Liečebňa, kam sa pred časom uchýlil a podľa posledného odoslaného listu sa z nej ani nechce len tak rýchlo vrátiť, sa nachádza v zastrčenom kúte švajčiarskych Álp. Jej personál tu poskytuje životom a prácou vyčerpaným boháčom špeciálnu očistnú liečbu. Ale ponúkané zázračné procedúry možno nie sú tak úplne bežné a pobyt tu až tak úplne dobrovoľný... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (498)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Solídne psycho so skvelým soundtrackom, zaujímavou zápletkou, krásnym prostredím a mysterióznou atmosférou. Miestami síce film nedával príliš zmysel a ku koncu sa desivé pozadie akosi vytrácalo, ale inak nemám čo kritizovať A Cure for Wellness mi veľmi sadol. Podobné námety z tajomných sanatórií odrezaných od sveta jednoducho môžem. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně ne film pro každýho, ale pokud máš rád starý gotický horory, je slušná pravděpodobnost, že ti to sedne. Trefou do černýho nejsou jenom ty bizarní přeludy, díky nimž tě Verbinski drží na vážkách, jestli hrdinovi skutečně nehrabe. Hlavní doménou je totiž samotný sanatorium v nádhernejch kulisách švýcarskejch Alp. V tomhle odcizenym prostředí léčebny pro "nemocný" je totiž spousta prostoru pro rozehrání silný paranoie. Napravo vidíš starý a oschlý, avšak neustále šťastný pacienty, zatímco nalevo na tebe čeká podezřelej doktor s personálem a jeho neobvyklejma léčebnejma procedurama. Je sice fakt, že je to dlouhý jak tejden před vejplatou, ale než stačíš usnout, film na tebe vybalí sem-tam nějakou humusárnu... třeba jako rozseknutí kravskýho břicha nebo detailní vrtání do zubu. Závěr je pak trochu nečekaně béčkovej až hanba, ale pokud to budeš brát jako poctu Kladivářům, skousneš to a celkem se i pobavíš. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Verbinski vo svojej lepšej forme. Pokiaľ sa režisér snažil o atmosféru tak uznávam, tá mu vyšla na jednotku - takmer dokonale vyťažil maximum z toho, čo mu prostredie zámku kdesi na konci sveta obklopeného nádhernými horami ponúklo. K tomu fantasticky zvolená a pod kožu lezúca hudba a typovo dobre zvolení herci, ktorí všetci vložili (hlavne ten chalan) do príbehu aj veľkú dávku svojej osobnej charizmy. Samotný príbeh bol tiež zaujímavý s dobrou výstavbovou koncepciou a hlavne dokázal udržať v napätí celý čas, pričom živil atmosféru i napätie nezodpovedanými otázkami (aj keď sa mnohé dalo tušiť už od začiatku). Škoda toho konca, nečakal som, že sa to tak rýchlo, lacno a bez nápadu odbije. Dosť to pokazilo inak výborný celkový dojem. Chcelo to len vydržať až do konca a dejovú linku uzavrieť podstatne rozumnejšie a zaujímavejšie, skrátka myšlienke filmu chýbal inteligentný finálny nápad. Nadpriemer. 75/100 ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Úchylný starý Malfoj nadívá lidí úhořema a pak z nich mačká mulťák, aby mohl vyprcat svou mongoloidní dceru. Je zřejmé, že tupá zápletka jako z osmdesátkového amatérského šestákového braku, situovaná do tisíckrát omleté kýčovité léčebny, kde jako obvykle není zřejmé, komu jebe, z hovna bič neuplete ani s rozpočtem Titashitu. A tak Krevní sraženina, který rozhodně není Marťas, udělal další velkolepý krok ve svém kariérním úpadku, doufejme, že prkenný slizák Dandehán se snad po tomhle trapně urputném, dvouapůlhodinovém přehrávání podívá před kameru už jen jako čistič čoček, no a všichni ti roztoužení klátiči downů si budou příště moci místo do kina chodit hladit svá pokroucená přirození pouze za ploty léčeben vrozených genetických anomálií, kde těch poslintaných Gothů krpatě běhají celá stáda. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najslabších vecí, akú som mal tohto roku možnosť vidieť, a má 146 minút... Niektorí ľudia hovoria, že film má zlý záver, mne sa zdal celý zlý. Film sa snaží tváriť ako seriózna psychologická dráma, avšak obsahuje množstvo zbytočných scén, ktoré nezanechávajú žiadny dojem. Tvorcovia akoby chvíľami strácali kontrolu nad samotným príbehom. V divákovi to môže vzbudiť len rozporuplné emócie, ak vôbec nejaké, a hlavne úplný bordel v ponímaní filmu. Navyše herecké obsadenie je na dosť priemernej úrovni. Vo všeobecnosti ide o pokrivenú napodobeninu Prekliateho ostrova. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (14)

  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Hrad Hohenzollern byl kvůli natáčení po dobu 11 dnů veřejnosti nepřístupný. (Reesam)

Súvisiace novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (viac)

Reklama

Reklama