Reklama

Reklama

Čo sa stane, keď dieťa z iného sveta pristane na Zemi, ale namiesto toho, aby sa stalo hrdinom, pretvorí svoje superschopnosti v zlovestné činy? (Itafilm)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (383)

classic 

všetky recenzie používateľa

Z tohto nepodareného chlapčiska - Brandona Breyera asi nikdy nebude (okuliarnik indický) Clark Kent, alias Superman ? Nespomínam ho nadarmo, pretože má takmer navlas rovnaké schopnosti, ako chlapec s miestom pôvodu - Krypton. _ Manželia Tori a Kyle Breyerovci nemohli mať dlho deti, až pokiaľ jednej noci nespadol tesne vedľa ich farmy meteorit s pachuťou menšieho „vesmírneho korábu” . Konečne dôvod na radosť, však, keď sa v jeho útrobách nachádza malé bábo ? Alebo, ani nie ? Prvých cca. 10 a niečo naviac rokov to vyzeralo, že všetci môžu byť maximálne spokojní, až pokiaľ “temné hlasy” nezačali vyvolávať Brandona, aby p-o-v-s-t-a-l, a stal sa tým vyvoleným, temným, ANTI-hrdinom, ktorým je už dávno predurčený... ? Rodinný klan Gunnovcov (medzi ktorými je aj vizionársky tvorca Strážcov galaxie, James) ešte nemusí znamenať 100. % záruku = filmovej kvality, že keď sa zídu tzv. talentovaní scenáristi, nemusí sa zákonite nakrútiť i pozoruhodný mix : sci-fi, thrilleru a hororu. Som si istý, že rež. s poľsky znejúcim priezviskom - Yarovesky, neukočíroval tento film tak, akoby sa patrilo, i keď úplne záverečná sekvencia s lietadlom mala niečo do seba + so záverečnými titulkami sa moje pocity len umocňovali, že v tom momente bol film skrátka najlepší. A predtým ? Trochu viac predvídateľný ! Niektoré scény sú kruté a surové, ale dali sa už dopredu očakávať, a tak tým pádom je réžia veľmi plytká a nezáživná ! _ Títo tvorcovia chceli prísť s myšlienkou, čo by sa stalo, ak by Kal-El zišiel na zlé chodníčky ? Je to určite zaujímavé na zamyslenie, ale z ich strany to bolo strašne málo rozvinuté ! Občas som mával stiesnené dojmy, k tomu som zhliadol pár dobrých filmových momentov, ale film ako celok - bohvieako dobre nefungoval. Herecké výkony neboli nič extra, ba ani Jackson A. Dunn. Niečo medzi priemerom a POD-priemerom. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

S nápadom na nevšedný hororový subžáner supermana naruby celá originalita filmu upadá. Brandon Breyer supermana pripomína iba ak svojím plášťom, nesmiernou silou a telekinetickými schopnosťami. Zvyšok napĺňa šablonovitý horor s detským záporákom, u ktorého ako inak než naivní rodičia vzhľadom k jeho nízkeho veku tolerujú skutočne nemiestne správanie príliš dlho. Až na niekoľko nechutných vrážd, pri ktorých tvorcovia zapojili zuby aj očné buľvy a ktoré v poslednej dobe v tomto žánri až tak obvyklé nie sú, využívajú k vydeseniu publika ohrané prvky ako blikajúce žiarovky alebo pomalé zábery snímajúce kladného hrdinu zozadu. Zhruba od polovice je navyše úplne evidentné, kam dej speje, čím film jasne smeruje k mainstreamu. Či tak alebo onak, žiadny zázrak sa v prípade druhého režisérovho filmového počinu nekoná. Nemilý zázrak, mylne považovaný za úžasný, zažijú len bezdetní manželia Breyerovci. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $6miliónovTržby USA $17,300,439Tržby Celosvetovo $32,485,127 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ V prvom rade dobrý nápad. Na scénu prichádza temný superman. Nuž je to len nízkorozpočtovka, výzorovo a dejovo nie viac než epizóda z nejakého seriálu ale má to slušné tempo a hlavne dobré napätie, hustú temnú atmosféru. Pre mňa trošku také osvieženie po tých prepálených superhrdinoch posledného obdobia. /videl v kine: 65%/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Brightburn by pôsobil originálne a sviežo v osemdesiatych rokov v réžii takého Johna Carpentera alebo Wesa Cravena. Redneck horor, ktorý načrtáva viacero zaujímavých tém, ale žiadnu poriadne nerozpracováva, pretože všetko je podriadené tuctoej dramaturgickej výstavbe. Mohol to byť film o osamelosti výnimočného dieťaťa, o bezhraničnej a subjektívnej materinskej láske, o kladení opozít voči mainstreamovému poňatiu superhrdinských filmov. Nakoniec ale ide iba o tuctový, ale pozerateľný horor s priemernými scénami vrážd, kde sa začnete zamýšľať nad logickými nedostatkami typu, prečo sa mimozemšťan s neobmedzenými schopnosťami vôbec zaoberá nímandmi v nejakom zapadákove a prečo všade necháva svoj podpis, aby každý hneď vedel, odkiaľ vietor fúka. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Luxusní námět, výborný gore, ale provedení se ne tak úplně povedlo. Hodně mě rušilo často nelogické chování postav, nejvíce tedy rodičů, kteří si dlouhou dobu odmítali připustit že si ukousli příliš veliké sousto, když chtěli natajňačku vychovávat mimozemšťana. Přerod Supermana z hodného na zlého pro mě není dostatečně vysvětlen. Rovněž zde jaksi chybí dovysvětlení jeho příletu na zem, potažmo role jeho mateřské lodě schované ve stodole. Škoda, tento příběh si zasloužil lépe promyslet. Alespoň že jde o svižnou jednohubku. 50% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (34)

  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)
  • Zřícení budovy bylo natočeno v kanadské Ottawě v provincii Ontario. Jednalo se o skutečnou demolici budovy The Sir John Carling Building 13. července 2014. Záběry z akce natočil filmař Chris Chitaroni. (Johnny.ARN)
  • Sekačky na trávu obvykle nemají palivové čerpadlo a při dodávce paliva do motoru se spoléhají na gravitaci. Převrácené palivo se do motoru nedostane a motor rychle „chcípne“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama