Reklama

Reklama

Detská hra

  • Česko Dětská hra (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie. Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Je roztomilá ako obrázok a deťom prináša len nadšenie a šťastie. Andymu a jeho mamičke ale prinesie jeho nová bábika ešte niečo navyše... hrôzu, des a strach o život. Nikto totiž netuší, že táto bábika je zlá ako všetky pekla sveta, že dokáže zabíjať, že vraždí veľmi rada a navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov. Andy aj jeho mama Chuckyho skutočnú podstatu čoskoro spoznajú, pomoci sa ale nedočkajú. Takejto pravde totiž nikto neverí. A ak uverí, tak neprežije, aby ju mohol potvrdiť. Ako napríklad sused, ktorého záhadne prešla vlastná kosačka na trávu... Dobrú noc, Andy. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (231)

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Tak už od plakátů jsem se tohohle remaku děsně bála, protože prvních pět dílů s původní pannenkou je moje srdcovka a novej Chucky nevypadal zrovna přesvědčivě. Pak přišel nudný remake Řbitova zvířátek a první recenze na novou Dětskou hru a já si tím rozmyslela i návštěvu kina. Dnes na mě za sychravého počasí mrkl z hlubin internetu znovu, tak jsem se rozhodla že mu šanci dám a musím konstatovat, že je mi najednou skoro líto, že jsem kino vynechala. Nový Chucky oproti plakátům v reálu zase tak umělej není a rozhodně legendárnímu sériovému killerovi Charlesovi Lee Rayovi ostudu nedělá, naopak bere si to nejlepší z jeho prvních dvou filmů a doplňuje to o své vlastní moderní nápady, jelikož je asi i velkým fanouškem Black Mirror. A scéna s údržbářem tak působila jako skoro dokonalá reklama na chytrý modem jednoho tuzemského operátora XD. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Základná kostra zostala rovnaká, aj tentoraz sa dej točí okolo slobodnej matky žijúcej s osamelým synom, ktorý si k narodeninám prial virtuálneho kamaráta. Režisér príbeh posunul do blízkej budúcnosti, kedy už jazdia samojazdiace autá a domácnosť sa dá kompletne ovládať cez aplikáciu, ktorá je prepojená práve s onou bábikou. Aj keď vo filme tečie krv a vnútornosti prúdom, desivého je na ňom pramálo a žáner sa tak, možno zámerne, prehupne od hororu do paródie, čo nemusí byť nutne na škodu. Prvá polovica nabitá gagmi a humorným správaním Chuckyho budí patričný smiech. Po precitnutí postáv, ktorým bábika začne prinášať viac ťažkostí než kratochvíľ a tak sa jej zúfalo snažia zbaviť, je dianie viacmenej uťahané a zbytočné. Zaujímavejšou obmenou sa javí nastoliť apokalypsu, kedy by hračky prevzali totálnu kontrolu nad ľudstvom. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Můj oblíbenec z dětství panenka Chucky se vrací v jiné podobě, ale vtip a morbidnost mu zůstala, což je pecka. Já se neuvěřitelně za tu hodinku a půl bavil a vůbec žádná přechcaná stopáž jak IT. 2 Od čtvrtky filmu se rozjedou vraždy, hudba mě bavila, postavy měli charakter a nenudily, vraždy byly správně gore a sem tam kapka humoru, přesně jak si Chuckyho pamatuju. Sem rád, že se vrátil, ale na další díly to nevypadá, leč to opět všichni hejtí a radši mrskaj šulínky nad Annabele. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)
  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)

Reklama

Reklama