Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (261)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Konečne Jason zamenil trápny sáčok na desiatu za parádne mrazivú hokejovú masku.V dvojke Jason ešte vo vraždách mal medzery a bol pri nich nervózny,tu už zabíjal efektne,drsne a s tou Jasonovou krutosťou ktorou je známi.Atmosférou i napätím disponoval a to hlavne koli neznesiteľne mrazivej hudbe.Vraždy boli parádne vynaliezavé.Ako začal film nudným dojmom a mal som zato že mu dám nanajvýš 2* ale ako film postupoval aj moje nadšenie rástlo.Niektoré scény boli zbytočné a aj postavy sa chovali prihlúplo.Ale aj tak spokojnosť,zatiaľ najlepšia časť. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Stratilo to vtip a slušný švih dvojky, no Miner opäť potvrdil že je skvelý hororový režisér. Jason konečne dostáva svoju masku, bohužial iba pol hodinu pred koncom, kedy nasleduje to pravé inferno. Dovtedy ako keby sa len skrýval. Super masky a vraždy. Podrezaný vtipálek, zásah mačetou do rozkroku a harpúnou do oka, prebodnutie žeravím kutáčom, roztlačenie hlavy s vylezením oka - to sú najvypečenejšie znaky tejto časti. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Ať se na to dívám jak se dívám (a jelikož jsem během několika málo dnů nakoukal všechny Pátky, mám celkem jasno) vychází mi trojka coby nejlepší Pátek 13., mající jako jeden z mála dílů opravdu vše. Drží se původního příběhu, Jason je ve formě a s maskou, puberťáci jsou sympatičtí tak akorát a všem šáfuje skutečně šikovný režisér. Vynikající slasher. ()

Galéria (136)

Zaujímavosti (29)

  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)

Reklama

Reklama