Reklama

Reklama

Ava: Bez súcitu

  • Česko Ava: Bez soucitu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je nebezpečne sexi a stretnutie s ňou prežije len málokto. Pracuje ako nájomná vrahyňa, ktorá pre tajnú organizáciu likviduje vybrané ľudské ciele a je v tom výnimočne dobrá. Dostáva tie najdelikátnejšie prípady – obvykle „kravaťákov“ z vysokých biznisových kruhov. Ava pracuje bez súcitu, rýchlo, čisto a nenápadne – v rôznofarebných parochniach, chic nohavicových kostýmoch alebo v elegantných večerných šatách. Po jednej neúspešnej akcii sa ale karta obráti. Organizácia, pre ktorú Ava pracovala, potrebuje zahladiť stopy. Oficiálne sa má niekde ukryť, vziať si voľno a odpočinúť si. Neoficiálne ju chce šéf organizácie poslať na odpočinok navždy a celkom bez súcitu urobí z Avy ďalší cieľ na likvidáciu. Ava sa medzitým rozhodne ukryť doma, kde dlhé roky nebola, a trochu napraviť vzťahy s matkou a sestrou. Jej otec medzitým zomrel, expriateľ zase prepadol gamblingu a zaplietol sa s miestnou hráčskou mafiou, ktorú Ava pozná z minulosti až príliš dobre. Nedá sa povedať, že by ju doma privítali s otvorenou náručou. A to ešte netuší, že sa z nej stal objekt na odstrel a na každom kroku ju môže čakať nejaký zabijak. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (233)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Ďalší pokus o vytvorenie "Atomic Blonde 2". Zobrať oceňovanú herečku a urobiť z nej akčnú hrdinku. Jessica Chastain je nezaujímavá v neakčných a nepresvedčivá v akčných scénach. Väčšinu času sledujete skôr vzťahové tuctovky. Dlho sme sa nevideli, bola si ožralka, ty si bola hrozná matka a do toho je našrubovaná klasická zápletka o splašenej agentke, ktorú je treba odstrániť. Jediná postava, ktorú si dokážem predstaviť v zmysluplnom filme je tá, ktorú stvárnil John Malkovich. Zbytok sú len akési nástrely postáv, ktoré by v kvalitnejšom filme robili maximálne tak křoví v prestrelke. Túto zbytočnosť vynechajte, a radšej si dajte trioládu v zložení Anna, Rudá volavka, Atomic Blonde: Bez lítosti. ()

salisbury 

všetky recenzie používateľa

Ava bez soucitu likviduje vše pod režijním vedením Tate Taylora, který se před několika lety zapsal do filmové historie skvělým snímkem Černobílý svět. Ava proskočila do akční žánrové škatulky, která je zcela odlišná od zmíněného Černobílého světa. Film nepředstavuje ve svém žánru nic převratně nového, tak nějak jde o variantu Johna Wicka v příliš těsné sukni s rozparkem táhnoucím se od země k bokům. Jessica Chastain je ve své roli věrohodná a její krvavý make-up pocházející z vlastní či cizí produkce z ní dělá více než jen ženu vamp, která film od začátku do endu vleče na svých ramenou. Spokojenost u filmu nastane rozhodně díky odpočinkové lince, kdy se zrak nechá pohyblivými obrázky unášet a mozek dostane žádaný relax. ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Chystala jsem se na to hodně dlouho a docela mě to mile překvapilo. Má to příjemnou stopáž, takhle film rychle utíká. Hvězdné tváře mě na plátně lákaly, i když Jessica Chastain mi zrovna do téhle role moc nesedla. Dokázala bych si představit jinou herečku. Malkovich je beze sporu nejlepší, i jeho postava byla nejlépe napsaná. Scénář je ale trochu slabší. Vlastně od každého nakousli jen trochu a ničemu se zvlášť do hloubky nevěnovali, což je škoda, mohlo to být ještě o chlup lepší. Ale na nudné odpoledne nebo večer je to super akční věc, která neurazí. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príjemná akčná jednohubka, ktorá pôsobí maximálne neoriginálne, čo ale nie je jej najväčšou vadou. Asi by sme sa na tento film pozerali menej kriticky, ak by vznikol v produkcii Europa.corp, kde takéto námety patria a hlavnú postavu by si zahrala nejaká modelka, čo sa chce presadiť vo svete filmu a zabiť by ju chcel trebárs Jean Reno. Tým, aspoň pre mňa, najzásadnejším problémom je charakter hlavnej hrdinky. Pracuje ako nájomná zabijačka, čo je ok, ale ok nie je to, že vraždí všetko čo jej príde do cesty a dá sa tak hovoriť o collateral damages. Plus je tu scéna, kedy sa zachová k vlastnej sestre ako maximálna sviňa. Máme tu síce atraktívne prostredia, ale film aj tak pôsobí relatívne lacno a zase sme u Europa.corp. Takže v pohode, záver sľubuje pokračovanie, ale radšej by už malo ísť napríklad o seriál, kde by už Jessica asi neúčinkovala. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Herečka Chastainová dosud hrála filmové role , v nichž ukazovala křehkost, inteligenci a přitažlivost. Zde je ještě více sexy, s vojenským výcvikem. Svou sexy polohu zde ale jen hraje a v soukromí chce být nenápadná a nenalíčená. Film se zabývá Aviným soukromým soubojem se světem a vrátit se k rodině. Žánrem je film něco mezi akčńákem a realistickým dramatem. Dynamika filmu postupně záměrně upadá, jak znázorńuje bod zlomu Aviny kariéry. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené