Reklama

Reklama

Dangal

  • India দঙ্গল (viac)
Trailer

Bývalý šampión vo wrestlingu Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) sa jedného dňa musel zmieriť s trpkými skutočnosťami:  že nikdy nevyhrá zlatú medailu pre svoju krajinu a že zápasením svoju rodinu neuživí. A tak sa so športovou kariérou nadobro rozlúči. Avšak sľúbil si, že sa svojho sna nevzdá a že zlato pre Indiu vybojuje jeho syn. No osud chcel inak a jeho láskyplná manželka (Sakshi Tanwar) mu namiesto synov porodila štyri dcéry. Ked' sa už pomaličky začal Mahavir so svojim nešťastím zmierovať, nečakaná udalosť spôsobí, že vo svojich najstarších dcérach, Geete (Fatima Sana Shaikh) a Babite (Sanya Malhotra), objaví zápasníckeho bojovného ducha. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nie som až takým priaznivcom indickej filmovej tvorby, ale tento film ma zaujal. Naviac životopisný. So skvelými ukážkami a zaujímavým príbehom otca a hlavne jeho dcér. Si viem predstaviť vlhké a od slz premáčané sárí indických diváčok vychádzajúcich z kín po tomto filme. Film o nenaplnenom sne a túžbe niečo dokázať. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak zázraky sa predsa len dejú! Kto by si bol pomyslel, že jedna z najlepších športových drám (možno vôbec najlepšia) čo som kedy videl príde z Indie, mnou nie veľmi preferovanej filmovej krajiny. Ide po všetkých stránkach o dokonalý a priam fantasticky namixovaný športovo-dramatický snímok, v ktorom nechýba absolútne nič. Zo začiatku sa dokonca myslelo aj na štipku humoru, neskôr.... páni to bola jedna veľká dramatická lahôdka. Vôbec ma nenapadá ani jedna chybička alebo aspoň jeden malinkatý dôvod, prečo by mal niekto tomuto skvostu strhnúť hviezdičku. Aj samotný životný príbeh oboch dievčat a ich otca bol veľmi zaujímavý a pútavo vykreslený. Čím všetkým si museli prejsť a čo ich to stálo... Dievčatá sa najprv museli popasovať s otcom, potom samé so sebou a nakoniec aj s celým svetom. Športové scénky boli zase precízne a veľmi profesionálne spracované, napínavé a v samotnom finále tak emotívne, že som ledva dýchal. Naozaj si nepamätám, že by som videl niečo podobné a na tak vysokej úrovni, čo by na mňa takto silno zapôsobilo. Jednoducho snímam klobúk, sánka dole... BOMBASTICKÉ. Aamira Khana ako herca začínam brať veľmi vážne. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Tieto indické/hindské filmy za posledných 15 rokov prebrali pátos hollywoodskej drámy a v ich šate dobýjajú filmový svet. Filmy sú dramatické, je v nich osobnostný a vzťahový vývoj - hoci dosť sploštený, ale vskutku tak nalinkovaný, aby to bolo chutné a silno emocionálne. A to všetko v minutážach okolo 160 minút v priemere, čo je celkom aj výzva vzhľadom k súčasným štandardom. Bohužiaľ, v tomto bode tá výzva aj končí a odnášam si z filmu len detský sen dostať sa zo stoky hore resp. otcovský, ktorý naopak spočíva v hladkaní si ega nad neoblomnou priebojnosťou svojho potomka. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

I přes zdobený obraz fungující rodiny nemůžu zapomenout na fakt, že právě onen statečný otec, který zachránil dcery před neveselým osudem indických děvčat, by při narození jediného chlapce na podobné úmysly zapomněl a věnoval se jenom synovi. Díky výtečnému Aamiru Khanovi se tahle kaňka dá alespoň trochu zamazat a dokud se největší důraz dává na funkční a až překvapivě milý rodinný humor, je Dangal v nejlepším pořádku. První polovina ale bohužel slouží jenom jako odrazový můstek k čistě sportovní druhé. A ta může být řemeslně odvedena sebelépe, ale divák při ní jen odškrtává desítky povinných tréninkových i turnajových klišé, které při takhle štědré délce zamrzí o to víc. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet INR700 milionov (približne $11miliónov)Tržby USA $12,391,761Tržby Celosvetovo $302,895,451 (Historicky rekordný zárobok pre Indiu z toho silných $193milionov len priamo z Číny, sila, Čína vládne)▐ Ďalšie veľké prekvapenie z Indie. Príbeh o dievčatách súperiacich v jude je šikovne zostavaný a hlavne pútavo natočený, čo sa týka bohatej minutáže nie šanca na nejaké slabšie chvíľky. Herecky na úrovni, súboje a výcvik je prehľadne natočený, má to správne grády, nechýba správna dávka dramatizácia a ešte dokonca je to natočené podľa skutočných udalostí. /80%/ ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (15)

  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)
  • Skutečný Mahavir Singh Phogat se dočkal syna v roce 2003. (Jirka_Šč)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama