Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (263)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Komentár k tomuto filmu nemožno začať inak ako gratuláciou najväčšiemu filmovému fanúšikovi pod Tatrami s ktorým sa poznám osobne a k tomu že sa práve týmto filmov úspešne prepracoval do prvej 50ky Slovákov, čo sa týka počtu hodnotení. Naše one time next time home office kino, kvôli tomu že Občan Bača stále šikanuje obyvateľov našej rodnej hrudy, dopadlo viac ako dobre. Takmer bez meškania sme sa do Wrong Turnu pustili vo vopred dohodnutom čase, aj s domácim kombom. Málokedy človek nájde toľko hejtu v komentároch na čsfd ako pri tomto filme. Užívatelia sa, tak ako spoločnosť, rozdelila na konzervatívcov a liberálov. Liberáli uvítali úplne nový koncept série, konzervatívci sú oprávnene sklamaní z toho že sa nedočkali rodinky úžasných pod ochranov Maynarda Odetsa (mnoho užívateľov by jeho meno asi z hlavy nevedelo). Ja sa zaradím niekam doprostred tejto debaty. Áno, so sériou Wrong Turn to má spoločný iba názov. Áno, pre ľudí ktorým horor príliš nevonia to muselo byť trápenie. Áno, sú momenty keď to bolo neskutočne zlé (súdny proces, rozhovor ocka s maminkou ako ide do sveta na vandrovku hľadať dcérenku bol asi tak prirodzený ako kozy Pamely Anderson v Baywatchi), na druhej strane s herným headsetom na ušiach sa objavili momenty (aj záverečná scéna) keď mi film vyvolal zimomriavky. Plusom je aj počet výstrelov z koltu Magnum, ktoré som starostlivo rátal (asi všetci okrem ocka), film mi však miestami až príliš pripomínal Midsommar (spracovaním, nie príbehom). Žeby liberálny mindfuck autorov s trendom meniť to čo naozaj bolo za niečo čo by sme chceli? Dvaja homosexuáli, ITéčkar, ochrankyňa prírody a pracovník neziskovky sa stretnú a...a to nie je začiatok vtipu, to je začiatok filmu. Ak by sa to nepýšilo značkov Wrong Turn možno by ma to oslovilo ešte viac, takto solídne 3*. Ak by mi však niekto takto skurvil Posledný dom naľavo či Deliverance tiež by som asi penil...Gratulujácia do susedného historického mestečka pod Tatrami, veru, čože je to päťdesiatka... ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný Wrong turn je žánrová klasika a jeden z najlepších lesných slasherov vôbec, vo svojej dobe ma to mimoriadne bavilo, tie údajné pokračovania sa už ani za pokračovania označiť nedajú, logicky už nešli do kina, to sa pri takej kvalite aj dalo čakať a pri štvorke som s tým nadobro skončil, to už bolo pod hranicou znesiteľnosti, preto som bol na túto novú verziu zvedavý a je to teda veľmi zaujímavý prípad. V prvom rade mi príde škoda, že sa názvom k sérii vôbec aj priraďuje, keď to s ňou má spoločné akurát ten les a krv, keďže je to aj samo o sebe dostatočne kvalitný film, aby si zaslúžil svoj originálny názov a možno rozbehol aj svoju sériu, aj keď pri spomienke, ako to dopadlo v prípade pôvodného filmu radšej nie, vtedy som si to veľmi prial, ale aj okamžite oľutoval. Spočiatku to vyzerá ako klasika, partia mladých ľudí na výlete, ktorí sa už stihli pohádať s miestnymi a teraz si vyberú zlú cestu, na ktorej ich nič dobré nečaká, ale postupne sa to predsa len trochu zmení, dej ide v iných koľajach, než som očakával, vďaka dĺžke je to aj prepracovanejšie, každú chvíľu niečo prekvapí, každý dôležitý prvok dostane adekvátny priestor a páčilo sa mi, ako to na rozdiel od takmer všetkých podobných filmov vôbec nie je čiernobiele a karty na všetkých stranách sú rozdané zaujímavo. Preto som ani nevedel, ako chcem, aby sa film skončil, nechal som tomu voľný priebeh a teda nie som sklamaný, hlavne celá druhá polovica ma už dosť bavila. Postavy ma spočiatku trochu sklamali, nikto nebol sám o sebe zlý, ale predsa len dvojica homosexuálov a rasovo odlišný pár, na šesťčlennú skupinu je tých menšín akosi moc, pričom v tom jedinom klasickom páre je muž samozrejme najväčší zbabelec, toto si už skutočne môžu odpustit, ale aspoň hlavná hrdinka ma až na to chvíľkové moralizovanie bavila po celý čas a keď už dôjde na to hlavné, prestal som si to všímať a bol som zvedavý, ako sa k odstraňovaniu týchto postáv tvorcovia postavia. Samotné vraždy možno nie sú až tak zaujímavé, film síce ponúkne pár drsnejších záberov, ale väčšinou až po samotnej akcii, ale priznám sa, že už mi to je vlastne aj úplne jedno, predsa len ten vkus sa za tie roky zmenil, dej je predsa len podstatne dôležitejší a ku koncu sa trochu pritvrdí aj na akcii, takže si tu moc nesťažujem. Jedine to napätie by som uvítal, priznám sa, že to som vôbec nepocítil, ale inak si nesťažujem. A ani technicky tu nemám čo vytknúť, prostredie je atraktívne, kamera ideálna a efekty tiež nesklamú, tu nie je problém. Takže najlepšie by bolo vôbec si nevšímať názov, to tomuto filmu zbytočne podkopáva nohy, ale mne sa to podarilo a užil som si to. Určite jeden z tých lepších filmov na túto tému za dlhú dobu. 76% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Prvé dve časti tejto serie boli slušné, potom tretia a štvrtá časť sa ešte dali, no piata bola hrôza a siesta už bola nepozerateľná. Tato séria nepatrí k mojim až tak obľúbeným a tak keď som sa dozvedel, že je nová časť, tak, že do toho pôjdem, ale bez nejakého nadšenia. Cela séria sa niesla v znamení zmutovaných krásavcov, ktorí si radi pochutnávajú na ľudskom mase. Tak som celkom myslel, že táto časť pôjde tradičnou cestou, ale mýlil som sa. Podľa mna, tato časť sa ani nemá volať Wrong Turn, lebo s touto sériou má spoločne len to, že sa odohráva v lese a , že v nom je rozmiestnených niekoľko fajnových pascí. Od začiatku do konca je film svižný a dlho som nevedel, čo mám od neho očakávať. Keď prišla ta uzavretá spoločnosť, vnieslo to do filmu, celkom iný rozmer. Drsný je dosť, zaujímavý tiež, len to sranie si do svojich vlastných húb ma iritovalo a aj to, že postavy sa chovali ako čistý kreténi. Ale horory z uzavretých spoločenstiev mám veľmi rád a tak som váhal, či dám 3 alebo 4*. Rozhodol som sa nakoniec pre silné 3*, lebo k tej štvrtej, tu niečo málo chýbalo. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama