Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (204)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Depardie jako hrabě Monte Christo? Překvapivé, ale překvapivě funkční. ne tak démonicky dokonalé jako Chamberlain , ale na druhou stranu je tohle asi nejlepší zpracování Dumasova románu. Je to sice seriál z dob, kdy televizní tvorba vypadala hodně televizně a slovo quality tv vzniklo až o pár let později, ale jako odvyprávěný příběh poutavé. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Výborná televizní adaptace skvělého románu, která mě prostě dostala. Gérard Depardieu je skvělý herec a tady to dokazuje na plné čáře a většinu ostatních herců snadno předčí, a to jsou zde další legendy evropského filmu. Skvělý příběh, který nestárne a který ukazuje, že pomsta je spravedlností, která je mnohdy spravedlivější než zákon. ()

Reklama

Marci 

všetky recenzie používateľa

Předlohu jsem nečetla, ale myslím, že v některých momentech se knihy tahle verze držela jen velmi volně. Ale mě se moc líbila. Gérard Depardieu byl Edmond Dantes podle mých představ a jak skvěle si vychutnával pomstu! Vůbec celý seriál byl pojatý velmi velkoryse ať už výpravou, kostýmy i stopáží. Přibyl tak další klenot do pokladnice adaptací této klasiky. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Co herec, to klasa, v televizních podmínkách podpořeni nebývale královským dabingem v čele s Miroslavem Donutilem. Tenhle slavný příběh pomsty dozrává v seriálové koprodukci v mistrovské dílo, kde si Edmond Dantes může každého protivníka pořádně vychutnat a získat kromě pocitu satisfakce i lásku. Ve své době nedoceněná podívaná, ke které se rád vracím. ()

cinci 

všetky recenzie používateľa

Pomsta je jídlo, které nejlíp chutná studené. Takhle dokonale naplánovanou a promyšlenou pomstu jsem žral tak, že sem chvílema ani nedýchal. Sice tam mohlo být trošku víc z děje v pevnosti If. Knihu jsem nečetl, ale jakmile se mi dostane do ruky tak si jí přečtu. + skvělý dabing z dílny ČT..co víc si přát..5* ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama