Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

lekr 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je jeden velký omyl. Spíše než jako akční politický thriller to vypadá jako konverzační rodinné drama ve kterém hrdinové pořád polemizují nad smyslem života. Scénář je velice špatný, dialogy vyloženě debilní, děj nemá žádný spád a je zde zoufale málo přímé akce. Brad Pitt a Harrison Ford jsou nevýrazní a vypadá to jako kdyby hráli spíše z donucení. A hudba v irském stylu od Jamese Hornera je sice pěkaná na poslech ale jelikož se film odehrává v Americe tak se do něj vůbec nehodí!! Jednoduše zbytečný fim!! ()

Reklama

BDMarty007 

všetky recenzie používateľa

Neni to tak mizerne, jak by vetsina recenzi na CSFD napovidala. To spis, ze by clovek mel vetsi ocekavani vzhledem k tematu, protagonistum a reziserovi. No ale oni uz taky vsichni udelali i horsi veci. Irska hudba je prijemna a scenar taky neni povetsinou spatny. Chybi tomu ale vyraznejsi hloubka, silnejsi dramatizace a nejake momenty, ktere by cloveka chytly za srdce. Hodnotim to tak na 65%, videt se to rozhodne da. ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Irsky extremista a clen radikalniho seskupeni IRA Rory (Brad Pitt) se vydava do USA dojednat koupi a prepravu zbrani hromadneho niceni. Je tajne ubytovan u nic netusicho policisty Toma (Harrison Ford). Situace se vymika kontrole a Rory je nucen jednat chladnokrevne, i pres skutecnost, ze si zalibil vsechny cleny Tomovy rodiny. Tom se na vlastni pest vydava po jeho stope po nalezu mrtvoly sveho partaka. Sympaticky hrajici dvojka hollywoodskych hvezd nema sanci udrzet napeti a pocatecni nasazeni po cele dve hodiny. Nenadchne ani neotravi. 55% ()

Shredder 

všetky recenzie používateľa

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama