Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (148)

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(8/10). Oči otevírající drama, které diváka zasáhne přímo do srdce. Abych pravdu řekl, tak jsem o této kauze nikdy neslyšel. O to více bylo pro mě děsivé sledovat, co za svinstvo dokáže společnost vyprodukovat a skrýt jen aby neztratili zisky. Prozíravý právník v podání Marka Ruffala měl srdce na správném místě a stal se z něj takový Captain America v obleku. Dokázal obětovat úplně všechno, jenom aby odhalil pravdu. Snímek se mi hodně líbil. Nebylo to takové to právnické tlachání, které nikoho nezajímalo. Tady šlo o mnohem více než přírodní katastrofu. Tohle se týkalo každého člověka na této planetě, jak jsme se dozvěděli na konci. Při tomto zjištění se člověku zatají dech a tuchne mu krev v žilách. To samé během filmu. Jakmile se objevila nějaká znepokojivá zpráva, nebo odhalení, které divákovi dojde, tak to je přímý útok na emoce, který funguje na výbornou. Měl jsem podobný pocit bezmoci a vzteku jako třeba u snímku Vice. Právě díky těmto snímkům se lidé dozví děsivou skutečnost, kterou absolutně netušili. Je to nesmírně potřeba, aby byli nohama na zemi a uvědomili si, že peníze vládnou světu a společnosti jdou doslova přes mrtvoly. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

U mna je Erin Brockovich stale podstane vyssie, tento film sa mi zda ale rezisersky o dobre kvalitne natoceny, hlavne jesenne lesy posobia hodne depresivne. Moc som nemusel tie sudne tahanice, nejsem pravnik a pravo ma nikdy nebavilo. Cosi vsak ma do seba spor pravnika ktory obhajuje ludi s chemickou. 78 % ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Ísť priamo do ofenzívy proti priemyselnému, „americkému” gigantovi - DuPont, sa kľudne môže javiť, ako boj Dávida s Goliášom, no i napriek tomuto veľkému handicapu, sa o to jeden renomovaný, environmentálny právnik Robert Bilott aj následne čoskoro pokúsi, keď na úvod sa to všetko začne miesiť prostredníctvom farmára Wilbura Tennanta, ktorému v hojnom počte umierajú kravy, bodaj by aj neumierali, keď pijú vodu zo znečisteného potoka plného chemikálií, aby sa to celé postupne zvrtlo na dlhočiznú kauzu s tučným odškodnením tisícov poškodených ľudí, čo bude v konečnom dôsledku trvať dlhšie, ako dekádu. Korporácia to (ne)rada zaplatí, pretože zopár stoviek miliónov dolárov, jej predsa nemôže až tak vehementne chýbať, keď samotný výnos spoločnosti je nepredstaviteľne vyšší ! Samozrejme, že film nie je postavený len na hovädzom dobytku, ale dostavia sa i ďalšie, početné prípady, spočívajúce v teflónových panviciach, rakovinách, kontaminovaných vodovodných kohútikoch, z ktorého má istá dievčina na bicykli už dávno čierne zuby, ako uhlie. A toho je ešte veľa, čo nakoniec spadá do tejto súčinnosti. De-facto, je to beh na dlhú trať, ale zotrvať sa oplatí... _ Zaujímavá téma, no nezaujímavé spracovanie. Najprv vídať kopec rušivého strihu, scén a sekvencií, čo mi liezlo už na city, aby sa to neskôr už ustálilo, i vďaka presvedčivému a sústredenému hereckému výkonu Marka “Hulka” Ruffala, ktorý sa dokáže vymaniť zo zaškatuľkovania marvelackého univerza. Viac-menej, snímok ťahá na svojich pleciach predovšetkým on sám, ostatní, vedľajší herci síce majú svoj priestor, ale nikto mu zvlášť neprihráva na góóól, a tak ten nakoniec strieľa kompletne osamote, keď prešiel cez ihrisko - štýlom Diega Maradonu. Režiséra Todda Haynesa nepovažujem za extra talentovaného, aj keď by som našiel minimálne dva snímky, ktoré majú čo ponúknuť ! „Architekt Titanicu-Thomas Andrews, Andy Dufresne a prezident Whitmore” , tak to je vskutku ansámbel ! Ďalší snímok, ktorý ma moc neoslnil. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Mark tady opravdu podává nadprůměrnej výkon. Ovšem film se postupně začíná dost táhnout. Je to ale vlastně dost příznačný, protože takhle se táhnou i všechny velký kauzy proti mnoha obrovskejm společnostem, který dělaj podobný prasárny. Vlastně by se z toho jeden posral. Prostě hnus, velebnosti. 60%. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Spíše standardní, jakkoli kvalitní, drama o táhlém legislativním souboji "David versus Goliáš", kde jsou karty rozdány jasně. Konglomerát tající svá pochybení proti přírodě/lidskosti a právník přicházející o iluze nikoli však o morálku. Jede se dle syžetu dobře známého z Erin Brockovich a podobných. To co z toho činí zapamátihodnou záležitost je působivě znepokojivá "černobylská" atmosféra; a to především během první poloviny. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama