Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (147)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"HE TOLD ME THAT MARY MAGDALENE WAS A HOOKER." ------------ O DuPonte mám toho načítaného/nasledovaného pomerne dosť, avšak len v dokumentárnej forme, preto mi táto téma v luxusnom filmovom prevedení padla veľmi vhod. Počas 126 minút sa odkrýva za pomoci parádnej réžie, dobrej kamery, nádherného tmavého, pochmúrneho kamerového filtra, skromnej hudby a výkonov Hathaway & Ruffala prípad/nedbanlivosť/ľahostajnosť, o ktorej sa takmer polstoročia nevedelo a stále nič "nevyriešilo". Kvalitných, dá sa povedať investigatívnych filmov sa v 2019 urodilo celkom dosť (námatkovo spomínam na Official Secrets a The Report), čo ma značne teší. Pri posledných dvoch spomenutých je relatívne ťažké zhodnotiť ich dopad, v tomto prípade sa to však istým spôsobom podarilo – DuPontu druhý polrok minulého roku klesala hodnota akcií a v čase vydania Dark Waters ešte o značný kus. Celkovo ale nejde o nič, čo by ich muselo trápiť. Ako bolo aj uvedené vo filme, svoje finančné straty zarobia do dňa naspäť. Zvažujem päť hviezd a titul film roku. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Téma korupce bohatých korporací a odpovědnosti. Téma toho environmentálního thrilleru je tak silné, že bez námahy rozmotává uzel faktů zabalených do zápletky. K tomu ještě přispívá svým výkonem Mark Ruffalo jako ústřední postava. Možná by nemusel být tak domýšlivý a předvádět normálnější chování. Film je působivý a zároveň děsivý. Po shlédnutí i ti, kteří věří ve spravedlnost asi začnou mít pochybnosti. ()

Reklama

tomik99 

všetky recenzie používateľa

Já takovéto filmy podle skutečných událostí z právního odvětví mám rád. Příběh, který vás chytne za srdce a donutí vás zamyslet. Protože i to, že se děj odehrává za mořem, tak se v podstatě dotýká nás všech. Uvědomíte si naprostou bezradnost obyčejných lidí a bohužel i systému a neochoty vlády. Když je tu zkrátka jedna velká nadnárodní společnost, na které je vláda a země závislá z jejich daní apod., tak zkrátka je nikdy nezařízne. Takovéto společnosti pochopitelně ovládají i vlády, parlamenty a mohou si diktovat jakékoliv podmínky. Toto jsou společnosti, které skutečně řídí naše země. Ostatně je to vidět i u nás u pár nejmenovaných společností. Je tu také pěkná paralela s pandemií Covid-19. Všem je u prdele zdraví obyčejných lidí a také dopad na další generace – pokud je tu mocná společnost, která přidává příjmy do státního rozpočtu, bude to pro vlády zemí vždy důležitější, než nějaké zdraví farmáře, vaší babičky nebo vás samotných. Je to smutné, ale je to tak – vládě je to úplně u zadku, že se dobrovolně každý den zabíjíte. Rozehřátí pánve už nebude nikdy stejné jako předtím. A pokuty se mohou zdát „obrovské“, ale pro tyto společnosti je to jen zlomek toho, co vydělají. Ještě si to dají do nákladů jako uznatelný daňový náklad a odečtou si to z daní, chce se mi blejt. ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film, ktorý ma zaujal a nemohol som od neho odlepiť oči. Mark Ruffalo je hlavnej úlohe výborný a samotný príbeh filmu bol až mrazivý. Špinavé prostredie, kde by ste márne hľadali nejaké široké spektrum farieb, len dokresluje skvelú a tiesnivú atmosféru. Som rád, že som natrafil na tento fajnový filmový počin. 9/10 ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Teším sa na celovečerný dokument o natáčaní tohto filmu, kde sa dozvieme, za akých absurdných podmienok vznikal, hlavne teda s koľkými právnikmi filmového štúdia bola jeho finálna podoba konzultovaná a na čo všetko si museli dať mimoriadny pozor, čo všetko museli vyškrtnúť, ak nechceli riskovať miliardové žaloby zo strany DuPontu. Dúfam, že do nejakých 5-10 rokov taký vznikne. Pretože až potom bude výpoveď tohto inak v rámci možností čo najpoctivejšie a s extrémnym zaujatím na všetkých frontoch dokonale natočeného opusu kompletná... (keď už to inak nešlo). Svine! ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama