Reklama

Reklama

Nechajte ho ísť

  • Česko Nechte ho jít (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokojný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Laneová) preruší tragická smrť ich syna. Vzápätí im osud uštedrí ďalší úder. Ich nevesta sa znovu vydá a s novým partnerom odíde žiť k jeho rodine. Pochopiteľne so sebou odvezie aj svojho malého synčeka. George a Margaret by sa s tým snáď nakoniec zmierili, keby nový partner ich nevesty nemal násilnícke sklony. Aj preto sa vydajú na strastiplnú cestu polovicou krajiny do Dakoty, aby v prípade núdze zakročili a odviezli chlapčeka so sebou domov. Lenže jeho nová rodina, ktorej šéfuje svojrázna Blanche Weboyová (Lesley Manvilleová), niečo také rozhodne nedovolí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (170)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Možná to mohlo celé být jen o hledání narychlo odstěhovaného vnuka, taková pomalá road movie se stárnoucími manžely, kteří se ještě zcela nevyrovnali s tragickou ztrátou. Protože když posléze eskalovala konfrontace s "jeho" novou pochybnou rodinou, vstupní napětí (scéna u večeře) se rozmělnilo a závěrečné zúčtování haprovalo nejen morálně. ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Chvílema dusná atmosféra, která vrcholí skvělým finále ( když si vzpomenu na scénu u večeře, tak vám povím, že se mi špatně dýchalo ). Film je sice předvídatelný, ale je to dobře natočené, herecký perfektní - Diane Lane je skvělá a Costner hraje svůj standard. Do toho pěkná hudba od Michaela Giacchina. Dovedu si představit, jak by film vypadal v režii Davida Finchera, to by bylo něco! Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí, je to fakt dobrej film. 7,5/10 ()

Reklama

Radiq 

všetky recenzie používateľa

By se mohlo zdát, že půjde o takovej ten nudnej film, kde se bude truchlit kvůli mrtvýmu synovi. Ale syn umře a přesuneme se až do doby po truchlení, na které bych teda zvědavej nebyl. Diane Lane i Kevin Costner svou roli sehráli parádně... a Diane má navíc mou velkou úctu, když ve svém věku pořád vypadá takhle skvěle (a jde to i bez plastik) - myslím, že pro muže by byl sen, kdyby jeho stará v jejím věku vypadala takhle a ne jako bečka sádla, strhaná matka nebo vyjetej olej. Ale na Kevina taky musím pět chválu. I deset chválu. Děj se sice může zdát trochu vleklým, ale mě stejně bavil, protože to bylo tak krásně civilní a uvěřitelné a pořád se to někam posouvalo... a navíc pak přišel ten dramatickej konec. Překvapilo mě to a překvapilo mě to dobře. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Margaret: „Viem, čo som stratila.“ George: „Margaret. Niekedy je to všetko, čo prináša život. Zoznam toho, čo sme stratili.“ Kevin Costner točí filmy o hlbokých ľudských príbehoch. Väčšinou v kovbojskom klobúku, často rieši bytostné problémy rodiny. Akoby autor filmu nedokázal ukončiť príbeh inak, ako smrťou hlavných aktérov. Príbeh sa začne kaziť vo chvíli, keď na seba začnú vyťahovať zbrane. Koniec je prehnaný, neuveriteľný, včítane deštrukcie domu, kde na záver vidíme horieť prázdnu drevenú konštrukciu domu – bez zariadenia. Vlieklo sa to pomaly, až nudne. Ako sa píše v životopise Kevina Costnera – je autorom a aktérom mnohých béčkových filmov, snáď sa ešte dočkáme aj niečoho skvelého, ako bolo v časoch jeho najlepších úloh z 90-tych rokov. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Váš vnuk je odteraz Weboy..." Costnera som mal vždy rád a D. Lane mi bola tiež vždy veľmi sympatická, len nemala také šťastie na úspešné filmy. Tu podala jeden zo svojich najlepších ak nie najlepší výkon, aký som u nej videl. Na svoj vek vyzerá skvele. Film má pomalší rozjazd, pokľudné tempo, no o to silnejšie potom pôsobí záver, ku ktorému to asi od polovice filmu pomaly gradovalo. Hudby je tu pomenej, no film je hlavne o príbehu a tu myslím nebude nikto namietať keď poviem, že väčšinu chytí z srdce. Možno sa nájde niekto kto povie, že je to otrepané, 100x videné, ale zvykajme si, tieto témy sú večné..."Gang" Weboyových to je dobrá parta magorov, ale "Weboy mama" to je iný level. Osobne by som privítal pár scén z Weboyovými naviac, trošku to slovne vygradovať, stačí dobre mierený pohľad od Weboy mamy a tlak vám stúpne dokonale. Mám rád takto ladené filmy, možno by mu viac sedeli 90. roky, v tých časoch by bol film hitom. 80%. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama