Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel bol dôkazom ako totálne spackať geniálne rozohratý príbeh. Druhý diel písal môj top director Besson, ktorý ale nie je moc talentovaným scenáristom. Príbeh je veľmi plochý, vôbec nevysvetľuje prečo, ukazuje len čo a ako . Čo sa týka postáv tak zaujme snáď len Christopher Lee a to aj na relatívne malom priestore. Ďalej mám dojem, že sa tento diel snažil v "mäsiarčine" tromfnúť prvý diel (i keď si nie som istý či sa mu to podarilo). Za zmienku stojí ešte výborná kamera a zaujímavá réžia, ale ani tie nemôžu zakryť slabý scenár a nedostatok tej pravej "purpurovej" atmosféry jednotky. Celkovo vzaté je to lepší priemer, ktorý si ale druhý raz nepozriem. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Technicky je to celkem v pořádku, ale přiznám se, že jsem to moc nepochopil. Počínaje vší tou omáčkou kolem Apokalypsy a konče zjištěním, že je film inspirován knihou (podle které byl natočen už první díl, co to, co to...?) od Jeana Christopha Grangé, četl jsem ji celou, ale na nic takového si nevzpomínám. Celkově je to opravdu dost vyblitý mišmaš. Ale pořád docela zábavnej :-) ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Nebojte, otče, nejsem pověrčivý !!" Ale já ano, byť ve mě předem hrůzu nebudí třináctka, ale spíše dvojka !! U ní to totiž, zvlášť pokud symbolizuje sequel, vždycky smrdí průserem.. Do téže řeky by jeden skutečně neměl lézt dvakrát, protože tady tentokrát selhaly všechny Renomované značky, s Bessonem na čele.. Nutno dodat, že začínající režisér Olivier Dahan, který tenhle brakový hybrid činí alespoň nesmírně atmosférickým, když už nic jiného, rozhodně neplatí za hlavního viníka téhle filmové apokalypsy.. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)

Reklama

Reklama