Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký kardiochirurg Richard Walker (Harrison Ford) prichádza so svojou ženou Sondrou (Betty Buckley) na lekársky kongres do Paríža. V hoteli, kde sa ubytujú, jeho manželka záhadne zmizne. Snaží sa ju nájsť, ale márne. Ocitne sa v situácii pripomínajúcej nočnú moru. Je sám v cudzej zemi, nevie po francúzsky, nikoho nepozná a už vôbec nechápe, prečo mu nikto nechce pomôcť. Kamkoľvek sa obráti, naráža na stenu ľahostajnosti maskovanú zdvorilými úsmevmi. Walker však neverí, že by jeho žena odišla za milencom, ako sa mu snaží nahovoriť riaditeľ hotela (Jacques Ciron) i detektívi. Dostáva sa do sveta nočných podnikov, kde sa zoznámi s vyzývavou Michelle (Emmanuelle Seigner), ktorá sa stane jeho nedobrovoľnou sprievodkyňou. Príčinou všetkého je zámena kufrov a to, čo je ukryté v jednom z nich - replika sochy Slobody, v ktorej je ukrytá rozbuška nukleárnej strely... O tú bojujú dve teroristické organizácie. Kým Walkerovi ide o záchranu ženy, dievča sa snaží získať odmenu za nebezpečnú prácu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Presne ten film, ktorý mi nesadol. Už len tá premisa. Harrisonovi Fordovi sa stratí žena a on ju hľadá? Prečo by to pre pána Jána robil? Ale vážne. Očakával som divoké krimi či thriller a toto ide snáď až do paródie, aspoň tak na mňa pôsobili tí gangsteri. Navyše film je skoro bez akcie, ak nepočítam divokú tanečnú jazdu Forda na miestnej diskotéke. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

klasická záležitosť v žánri detektívny thriller s celkom presvedčivým harrisonom fordom, ktorý vezme na pátranie po svojej manželke do vlastných rúk a krásnou Emmanuelle Seigner síce nie je najlepším Polanskeho dielom, ale rozhodne si tu pán režisér opäť raz precvičil a vycibril to, v čom je dobrý a tak môžeme sledovať pomalé no nie nudné naopak napínavé rozmotávanie kĺbka za ktorým sa skrýva ako inak veľký zločin, ktorý skoro až nechtiac túžbe po manželke rozrieši americký turista v paríži (a ako inak zabráni aj medzinárodnej katastrofe). ale napriek mierne ironickému záveru môjho hodnotenia, ktoré som si nemohol odpustiť, sa mi film fakt páčil. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tri slabé hviezdičky pre film, ktorý som už kedysi videl a nezaujal ma ani vtedy, ani teraz. Nie je to množstvom názvov, pod ktorými sa premieta, ale krkolomným málo uveriteľným príbehom a správaním sa osôb. Pričom rozbehnuté to je celkom dobre, ale neskôr som cítil rozpaky scenáristu v tom, ako pokračovať a ako to ukončiť. Harrison Ford nemohol takýto film utiahnuť sám a ostatní mu príliš nepomohli. Aj keď som nebol vyslovene naštvaný, trochu som ľutoval, že som dal prednosť tomuto filmu pred spánkom. ()

Vědma 

všetky recenzie používateľa

Bylo to velice zvláštní, věřím, že někomu to mohlo připadat jako nuda, i já jsem místy usínala, ale průměrné to v žádném případě nebylo. Mělo to v sobě zvláštní druh humoru a pomalou soustředěnost, která se mi moc líbila. Nelíbila se mi jenom ta potrhlá francouzská femme fatale, ta mi lezla na nervy. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Jeho filmy jsou i po letech živě zajímavé, řeč je o Polanského 48 hodinách v Paříži. Židovský tvůrce natočil velmi slušný thriller, ve kterém si dá kardiochirurg Harrison Ford svou poslední klidnou sprchu, po které se leccos změní. Z pařížského hotelu náhle zmizí jeho žena, nikdo mu zrovna moc nevěří, takže se pouští do hledání na vlastní pěst. Výborná práce kameramana odpoutá pozornost i od mírně kostrbatého příběhu, Ford si něco podobného (bezvýchodná situace) vyzkoušel o pár let později v brilantním Uprchlíkovi, Polanski neselhává, atmosféra je zdařilá a tajemná kráska Emmanuelle Seigner (nová žena režisérova života pak zaujala i v brilantním Hořkém měsíci) je ztělesněním někdejších vlhkých snů.. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Harrison Ford si myslel, že Frantic je zavádějící název filmu, protože scénář neměl zběsilé tempo. Navrhl, že vhodnější by byl název „Moderately Disturbed“. Romanovi Polanskému se to nelíbilo. (sator)
  • Ve scéně, kdy se Doktoru Walkerovi (Harrison Ford) na střeše nešťastně otevře kufr a věci z něj padají dolů, je možné si všimnout, že malá Soška Svobody padá ze střechy. V dalším záběru je však pro potřeby filmu vidět, jak leží na menším přístřešku. (Čulo)

Súvisiace novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (viac)

Reklama

Reklama