Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 1

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (231)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Stačí keď Sarah Paulsson nehrá pod taktovkou Ryana murphyho a hneď je z nej sympatickejšia žena. Aj keď práve v tomto príbehu by sa o tom dalo polemizovať, ale svoju dominanciu tu zvláda veľmi dobre a rovnako dobrý je aj herecký výkon Chloe. Predsa len chýba tomu trošku viac napätia, v každom prípade ide o jeden z tých lepších filmov natočených v poslednom čase. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

I když v thrillerovým žánru na psychologii postav a věrohodnost zápletky většinou dlabu, tohle bylo i na mě příliš: Dcera na prahu dospělosti začne zčistajasna o svojí matce vážně pochybovat, nedůvěřovat jí a prověřovat ji, ačkoliv s ní dosud měla blízký, důvěrný, takřka incestní vztah a jinýho člověka do tý doby téměř nepoznala, tak to je teda fakt realistický... Že se z matky záhy na to vyklube psychopatická a totálně jebnutá krejzy bič je věc druhá a za tuhle rovinu pár bodů přidávám. Stejně jako za představitelku matky, kterou jsem během filmu začal opravdu upřímně nenávidět. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Úplne priemerný thriller na jedno pozretie (o horor sa to ani neobrie). Ku kamere či hereckým výkonom v podstate žiadne výhrady nemám, ale k nijakému veľkému napätiu, vyhroteniu celej situácie či psychickému tlaku nedôjde vôbec. Práveže, ak by som mohol nejaký film nazvať pásovým klišé, bol by to tento. Neurazilo ma to, ale nenašiel som tu nič, prečo by som to mal chváliť alebo sa k tomu ešte niekedy vrátiť. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)
  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)

Reklama

Reklama