Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 2

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (231)

classic 

všetky recenzie používateľa

Bež” totižto predstavuje úplne "handicapovanú" dievčinu Chloe Shermenovú, ktorá by tak strašne chcela kamsi bežať, ako trebárs taký Forrest Gump, no lenže absolútne nemôže, aj keby veľmi plakala, keďže je najskôr upútaná na invalidnom vozíku, tak nemá ani prinajlepšom šancu sa s takouto výzvou hocako popasovať...? Má vôbec veľké šťastie, že sa o ňu stará mimoriadne starostlivá matka Diane Shermenová, ktorá mala ťažký priebeh (predčasného) pôrodu, kedy to už normálne vyzeralo tak, že novorodeniatko asi neprežije... Predčasníci majú vždy dôvod na radosť, ak sa narodia hneď zdraví, napríklad budú môcť veselo chodiť, kam sa im vlastne zachce, čo ale vonkoncom pre našu protagonistku neplatí, pretože je zaplavená samými chorobami typov - arytmie, hemochromatózy, astmy, cukrovky, a nakoniec i paralýzy, a tak sa dá v podstate povedať najmä to, že je väčšinou iba zavretá medzi štyrmi stenami, a to bez prístupu na internet, a taktiež aj bez chytrého telefónu, na ktorom by si mohla robiť samé "selfíčka" , čo by inak pre dnešnú mládež zrejme znamenalo pohromu apokalyptických rozmerov, alebo mi (ihneď) ukážte mladého človeka, ktorý by dokázal (pre)žiť bez týchto výdobytkov techniky ? Prevdepodobne by (všetci) spáchali "seppuku" ? Našťastie našej postavy sa to netýka, lebo sa venuje nielen domácemu vzdelávaniu, kde dokonca očakáva i potešujúcu správu o prijatí na univerzitu, ale aj stereotypnému užívaniu liekov, a tak má zvyčajne každý jeden deň rovnaký ! Až konkrétny postreh ju prijme prehodnotiť doterajší spôsob svojho života, keď zároveň začína popritom zisťovať i extrémne nemilé skutočnosti, týkajúce sa jej samotnej, o ktorých predtým nemala ani najmenšiu páru, čo ju povedzme potom trošku mierne vyvedie z rovnováhy, a vtedy to bude ešte oveľa zaujímavejšie, ako na začiatku... / Indicko-americký filmový režisér Aneesh Chaganty, ma celkom oslovil s jeho debutovým thrillerom "Searching" z roku 2018, v ktorom vytvoril ozaj dusnú atmosféru, čo sa mu opäť podarilo zopakovať, ak nie zrovna ešte vylepšiť ? Obsadenie (budúcej) herečky Kiery Allenovej, vnímam, ako jednak pozoruhodným ťahom filmárov, pretože sa rozhodli obsadiť skutočne ochrnutú mladú ženu, ktorá sa síce takto nenarodila, ale z neznámych dôvodov v roku 2015 ochrnula, čo snáď automaticky pridáva na autenticite, kde sa tiež dbá i na kopec odvážnych scén, ktoré svojim hereckým výkonom podtrhuje čoraz pracovne vyťaženejšia sympatáčka Sarah Paulsonová, od ktorej tentokrát radšej žiadne veľké sympatie ani nečakajte, ale (naj)skôr sa prichystajte na Annie Wilkesovú a jej podobným indivíduám... Film pochválim v tom zmysle, že sa určite nejednalo o stratu času, ako v mnohých, iných prípadoch s tým spojenými. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Hlavní devízou psychothrilleru V zajetí je pomalu houstnoucí atmosféra a výborné herecké výkony Sarah Paulson a Kiery Allen. Přibližně do poloviny stopáže jsem film hltala plnými doušky, ale pak došlo k několika klišoidním zvratům, bez kterých bych se určitě obešla. Proto musím, ač velmi nerada, z původně zamýšlených čtyř hvězdiček jednu ubrat. (65%) ()

Nin 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem, že to bude film podle jedné podobné skutečné události, o které jsem kdysi četl. Nikde to však ve filmu nezmiňovali... za což jsem možná rád, protože mě otravuje, jak si někdo vezme 1 % ze skutečnosti, obalí to svými nápady a pak chce vyrazit divákům dech (v podstatě lží), že je to podle skutečnosti. Taky jsem se bál, jestli tenhle námět stačí na celovečerní film, ale zbytečně. Film je opravdu napínavý a velice dobře natočený. Podtrhují to výborné herecké výkony, obzvlášť bych rád pochválil Kieru Allen v roli mladé holky bojující se skutečností, že její milovaná matka ji dopuje prášky, aby ji znehybnila a celkově omezovala v jejím životě a ona mohla být navždy její malá holčička, o kterou se může starat. Jak jasně naznačuje původní název filmu Run, nejde o nějakou psychologickou sondu, ale o svižný thriller, u kterého občas nepříjemně zamrazí. Skvěle jsem se bavil, děj je šikovně vystavěný tak, aby v něm nebyla příliš velká smůla nebo nějaké postavy se nechovaly příliš hloupě. Bohužel se mi nelíbil úplný závěr, který udělal z poměrně realistického filmu trochu hloupější horor. Ale i tak opravdu vyvedený snímek. (8/10) ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)

Reklama

Reklama