Reklama

Reklama

Štyri roky po udalostiach zachytených vo filme Halloween zabíja žije Laurie s vnučkou Allyson a dokončuje svoje pamäte. Michaela Myersa od tej doby nikto nevidel. Lauria sa potom, čo mu dovolila určovať a riadiť jej realitu po celé desaťročia, rozhodla oslobodiť od strachu a hnevu a prijať život. Ale keď je mladý muž, Corey Cunningham, obvinený zo zabitia chlapca, ktorého strážil, zapáli to kaskádu násilia, ktorá donúti Laurie, aby sa raz a navždy postavila zlu, ktoré nedokáže ovládať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (304)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Halloween Ends" je nakoniec asi úplne iný film, než sme čakali. Popravde som z neho nadšený podobne ako som bol z "Halloween Kills", ale na druhú stranu z úplne iných dôvodov. Oba filmy sú pre mňa nudné, no oba na to majú úplne iné dôvody. Kým v jednom filme má Michael Myers so svojou maskou superschopnosti, v tomto ho zase skoro vôbec nevidíme a miesto toho sa venujeme úplne inej postave, ktorá prechádza svojim prerodom. Možno to mal byť niečo ako nový origin... a keby to poňali tvorcovia trošku lepšie, možno to mohlo fungovať. No pôsobí to v skutočnosti ako keby niekto mal rozpracovanú drámu o dievčati, ktoré sa zamiluje do budúceho psychopata...a niekto nevedel ako ukončiť trilógiu Halloween a tak to dali dokopy a máme tu tento zlepenec. A keď sa pozriem na to, koľko scenáristov mal tento film, možno sa niečo podobné reálne aj stalo. Pre mňa skutočne slušná dávka nudy, no tých niekoľko solídne vyzerajúcich vrážd ma presviedča, aby som tomu dal o bod viac. Ale asi je dobre, že film sa volá "ends". Tak dúfam, že nekecá. Hodnotenie: C ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Halloween Finally Ends a slušný fakáčik do ksichtu každému kto čakal akokoľvek veľkolepé zúčtovanie. Namiesto zúčtovania Laurie s Michael Myersom totiž dostávame zúčtovanie matky s dcérou, resp. babky s vnučkou a akýmsi Coreym, o ktorom je prakticky celý film, namiesto predmetného Michaela Myersa, ktorý sa tu vyskytne dohromady na ledva desať minút. Síce oceňujem, že David Gordon Green sa snaží ísť opäť neobvyklou cestou a každý Halloween film v novej trilógii poňať úplne odlišným spôsobom, no každý poníma úplne inak ZLE. Po pomalom, atmosférickom Halloweene z 2018 sme následne dostali presný opak a z reťaze utrhnutý non-stop mord v podobe Kills, no a teraz akýsi prapodivný pokus o .. čo vlastne? Psychologickú drámu o prerode jednej novej postavy (Corey) v zlo? Opäť to však vôbec nefunguje, pretože Gordon kombinuje v jednom filme niekoľko tém, ktoré poriadne nerozpracuje a tak vzniká iba séria absolútne cringe dialógov. Navyše sa mu týmto prístupom celá trilógia rozpadla pod rukami, pretože v každom filme sa každá postava chová úplne inak (z akčnej Laurie z predošlého filmu je ufňukaná stará bába) a ani s jedným motívom, ktoré nahodil v predošlých filmoch nijako ďalej nepracuje (Michael Myers bol naznačený ako akési ultimátne zlo / nadčlovek, ktorého sila rastie s každým zabitím v predošlom filme, no tu sa tým nikto nijako ďalej nezaoberá a je to houmlesák, ktorý sa po celý čas ukrýva v kanáli). Nie, takto fakt nie. Už Halloween Kills bol podpriemerným filmom, ale dal sa užiť aspoň ako také slasherské guilty pleasure, kde sa doslovne vraždilo každú minútu. Ends nemá nič, preč je akákoľvek atmosféra (z prvého filmu), preč sú akékoľvek mordy (z druhého filmu) a preč je aj akékoľvek očakávané záverečné zúčtovanie Michaela a Laurie, ostal tak iba film oproti ktorému sú aj zárezy z neskorších 80. rokoch a skorších 90. rokoch do Halloween série neraz lepšími filmami než to čo sme dostali teraz. Fanúšikov Halloweenu to musí zákonite naštvať, pretože o Michaela Myersa odrazu vôbec nejde, typickému hororovému fanúšikovi to tentoraz neponúkne ani tie killy a bežného diváka to iba otrávi svojou nijakosťou, keďže to nemá štipku atmosféry, napätia a prakticky ani príbehu. Asi najväčšie tohtoročné sklamanie a to som po Kills ani nemal veľké očakávania. CELKOVO: 3/10 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Chápem, že to mnohým nesadlo, ale ja som si to užil práve vďaka novátorskému prístupu. Green a McBride k tomuto ostatne mali našliapnuté už v „jednotke“. Pamätáte na postavu psychiatra? Nakoniec od tohto skvelého nápadu v poslednej chvíli upustili. Škoda. Ale v „trojke“ sa v tomto smere konečne utrhli z reťaze a tak sa na scéne zjavuje „nový“ Myers, ktorý teoreticky zabije viac postáv, ako samotný originálny Myers! Skvelé je aj to, že Myers sa celé roky (!) ukrýval pod Haddonfieldom. Bál som sa, že scenár bude variť z vody. Že na ňom bude poznať, že vznikol len preto, že „jednotka“ bola komerčný hit a tvorcovia nemali vopred naplánované, akým smerom to v ďalších dieloch nasmerujú a tak narýchlo varili z vody a bude to zlé. Našťastie nie je a skutočne to posunuli zaujímavým, sviežim, miestami nebál by som sa použiť až slovo revolučným smerom. Súhlasím s JohnnymD, že mohli (a mali) lepšie zapracovať na deštruktívnom vzťahom Allyson k mužom. Lebo takto, ako je to napísané a sfilmované teraz, to pôsobí mierne neprirodzene. Ale inak fakt skvelá jazda. Ja sa fakt teším na to, ako budú na TOTO preboha nadväzovať. Žeby zase raz prídu s dielom, ktorý bude väčšinu ságy ignorovať? ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

!!Obsahuje větší než malé množství spoilerů!! Byť tedy už jen ten samotný název filmu asi dává tušit (a spoileruje), jak to vlastně tentokrát dopadne. Pač chápu, že zastřelit, podříznout nebo upálit Michaela nejde, ale tu drtičku už přežije asi těžko. Poslední (doufejme a modleme se ke svatému Carpenterovi) Halloween je sice o něco menší provar, než byl díl předcházející (ale to bylo vážně peklo), nahoru ho tahá hlavně hlavní (anti)hrdina (pač to je psychopatická držka k pohledání), ale jinak to co do scénáře zase plave. Navíc když točíte film o jednom z nejikoničtějších murdererů a on tam vlastně celý film není (a když už je, tak spíš tak nějak navíc), je to prostě na prd. A nechci do toho paní Curtisové kecat, ale měla by si říct, jestli má ve svém věku něco takového (mlátit se tam z důchodcem Myersem) ještě zapotřebí... Happy Halloween! (Ale abych jen nefrflal, v kině to zážitek i byl. Docela. Trochu). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. Dal som mu päť hviezdičiek. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. A s radosťou som sa vrhol na tretí diel, ktorý nesie názvom "Halloween konči". Bohužiaľ však prišlo veľké sklamanie. Davidovi Greenovi došiel dych. Záver trilógie nezvládol. Tomuto nepodarenému experimentu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ** ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (19)

  • Michaelovi Myersovi je v tomto filmu 65 let. (Takeshi666)
  • Původně se měl snímek natáčet souběžně s předchozím dílem, ale vzhledem k vytíženosti herců muselo být natáčení přesunuto. Nově zvolený termín (tedy léto r. 2020) ovšem překazila pandemie covid-19, a tak první klapka padla až 19. ledna 2022 v americkém městě Savannah (stát Georgia). Dále se filmovalo v Salt Lake City (Utah). (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (viac)

Reklama

Reklama