Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

PRED ZHLIADNUTÍM FILMU NEČÍTAŤ OBSAH - JE V ŇOM SPOILER (udalosť, ktorá sa odohrá až v posledných desiatich minútach). __ Dve hodiny bez pointy, bez ničoho. Áno, dámy a páni, to je Robert Redford. Presne takého ho my všetci milujeme. Vôbec nič prevratné, nič srdcervúce. Jednoducho štát Montana, hory, rieky - všetky prírodné krásy. Precízne podaná réžia, ktorej nelze absolútne nič vyčítať. Ak by ste sa ma spýtali prečo som vlastne nedal piatu hviezdu, pravdepodobne budem len zaryto mlčal. Naozaj, skutočne, vážne nepoznám odpoveď. __ Ale z akého dôvodu som dal tie štyri? Už pre nedávno spomínanú réžiu, čaro rybárčenia/horských riek a bratské puto dvoch (sympatických) antoným. ()

Critic 

všetky recenzie používateľa

Amerika před sto lety...tam bych chtěl žít, vážně. Všude krasná příroda, která se ještě jeví jako bychom ji nikdy nemohli zničit, ale zároveň se člověk již přemisťuje pomocí aut, mluví do magických sluchátek prvních telefonů a tak nějak cítí tu zatím nehmatatelnou změnu ve vzduchu. Film mi úplně nesedl, ale tu dobu zachytil dokonale. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Na túto snímku potrebujete vek. Aspoň ja som potreboval. Okolo r. 2004 som jej dal 2*. Po pár rokoch sa to ale zmenilo a musím zvýšiť na 4*. To je zmena, čo? Kovboj Redford sa necháva unášať ojedinelou, divokou, spanilou a v tých dobách akoby ešte arogantným človekom neporušenou americkou divočinou. Herecké výkony kvôli miestami až obdivuhodnej umiernenosti budia u nepozorného diváka dojem neviditeľnosti, ale pravda je presne opačná. V príbehu sa "nič moc" nedeje a dialógy a niektoré scény tlačia na pílu, ale aj v tom je čaro tohto filmu. Brad Pitt v tom období hral aj v druhej epickej ságe o skone jednej rodiny, ale Legenda o vášni ma až tak neuchvátila. Stonásobne umiernenejšia A rieka tečie áno. Vždy, keď ju vidím, si spomeniem na výnimočnú novelu Stephena Kinga Telo. "Pozrel som sa naľavo, kde za továrňou plynula Castle River. Nebola už taká široká, ale bola trocha čistejšia. Stále tiekla pod mostom medzi Castle Rock a Harlow. Železničný most 5 míľ proti prúdu už nestojí. Ale rieka tu je. A ja tiež." ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Nebudem klamať. Nie ie je to moja moju šálku kávy. Nerušená pokojná kamera, skvelý mladý Brad Pitt, obstojný príbeh ktorí (u nás) pred obrazovkou združil rodinu, no mňa sa tento film nedotkol. Dal som tomu šancu ale iba to prefrčalo okolo mňa. Redfordov režisérsky rukopis, hoci nie je nejako extra statický, ma nudil, takže nikomu neberiem vyššie hodnotenie, má to svoje čaro. ()

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem něco jako Legenda o Vášni, ale tenhle příběh je úplně jiný. Vše je posazeno do panenské přírody a zdánlivě se tam nic moc neděje. Chodí se na ryby, hrají se karty, chodí se tancovat, opíjí se, prostě se žije. Jenže zdání klame. Snímek má v sobě nesmírnou hloubku a moudrost. Společné spokojené chvíle se svými blýzkými prostě ničím jiným nenahradíš...... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)

Reklama

Reklama