Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Táto Redfordova rieka možno pramení v malom lesíku a ústi do búrlivého oceánu, ale my sme svedkami jej toku iba miernymi tokmi a zákrutami, sledovanie filmu pripomína skôr oddychové člnkovanie (alebo ak chcete rybačku), ako divoký rafting. Na tom nie je síce nič zlé, dokonca je to aj príjemné, avšak prítomnosť silnejšej zápletky a dramatizácia v určitých okamžikoch deja by výslednému tvaru rozhodne prospela. Príjemný hrejivý, typicky americký filmík na víkendové popoludnie, ktorý poteší, ale až tak úplne nechápem Redforda, čo ho natoľko na scenári upútalo, že sa ho rozhodol aj sám natočiť. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, odohrávajúci sa v nádhernej krajine pri rieke plnej rýb. Príbeh, ktorý svojím pomaly plynúcim tempom dáva divákovi dosť času nato, aby si ho náležite vychutnal. Príbeh, ktorý vyznávačov akčných scén asi nijako neosloví, ale priaznivcov pekných rodinných príbehov určite áno. Príbeh režírovaný Robertom Redfordom a s Bradom Pittom v druhej hlavnej úlohe. Nádherný príbeh, Pittova postava je jedna z mojich najobľúbenejších a jeho osud ma vážne dojal. Dovolím si citovať slová jeho brata: "V tej chvíli som vedel úplne jasne, že som bol svedkom dokonalosti ... môj brat stál pred nami na brehu rieky, akoby sa ani nedotýkal zeme - slobodný a nezávislý, ako umelecké dielo, ale ja som si práve tak jasne uvedomoval, že život nie je umelecké dielo, a že tento okamih nebude mať dlhé trvanie ... ". Krásny film. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všetky recenzie používateľa

Ja si na rozdiel od väčšiny myslím, že pokiaľ ide o dejovú rovinu, tak sa toho udialo celkom dosť. Pokojné tempo rozprávania sa k takémuto filmu taktiež úplne hodí. Redfordova réžia je istá (kvitujem použitie starých fotiek), je to orámované peknými zábermi prírody a záver ma dojal. Bol by som rád, keby sa takýchto filmov točilo viac. 10/10 ()

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem něco jako Legenda o Vášni, ale tenhle příběh je úplně jiný. Vše je posazeno do panenské přírody a zdánlivě se tam nic moc neděje. Chodí se na ryby, hrají se karty, chodí se tancovat, opíjí se, prostě se žije. Jenže zdání klame. Snímek má v sobě nesmírnou hloubku a moudrost. Společné spokojené chvíle se svými blýzkými prostě ničím jiným nenahradíš...... ()

stuplik20 

všetky recenzie používateľa

Ako píše "golfista" niekomu sa tento kúsok Redfordovej práce páči iným nie. Ja sa pripájam k prvej skupine čiže sa mi páči akým štýlom Redford točí a ako skrz kameru dokál zachitiť tento príbeh. Myslím že je to aj vec toho či chodíťe na ryby alebo nie :) ... každý kto obľubuje samotu ,prírodu a ten zvláštny pokoj pri rieke vie o čom teraz práve táram. Netradičný pohľad na ľudský život a veci ,ktoré ľudí spája od malička a sú k tomu upätí bez ohľadu na problémy. Záverečných pár minút ma utvrdilo v tom že tento film nie je len holý scenár bez emócií ,ale prinesie tým čo chcú chvíľku na zamyslenie. Konečné hodnotenie 4*. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)
  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)
  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)

Reklama

Reklama