Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre filmy z tohto bezútešného prostredia. Hneď ako ho Netflix zaradil do ponuky som sa na neho chystal. Zázrak som nečakal, ale dokonalý vizuál a atmosféru dosť poškodil nefunkčný príbeh. Celý čas sa iba presúvame z jedného miesta na iné, ale tá konečná stanica je pre diváka, ale aj filmové postavy v nedohľadne. Mladík medzi neznámymi postavami mi pripomínal nedávne Sicario. Neviem, kde sa natáčalo, ale tie ruiny a zničené domy pripomínali Irak dokonale. Akčné scény sú realisticky podané a zručne natočené, ale ako som spomenul filmy sú hlavne o príbehu a tu som nič moc nenašiel. Je to škoda pretože potenciál tu bol veľký. 60%. ()

Reklama

alchac 

všetky recenzie používateľa

Tytam jsou doby, kdy divoký Kurdistán (tedy nominálně divoký, leč z dnešního pohledu až nudně poklidný) sem tam terorizoval nanejvýš nějaký ten Machredž, jenž byl ovšem v porovnání s ještě nedávno Mosul sužujícím hadrovým morem vzorem čestnosti, morálky, slušnosti a civilizovanosti. To na soudobou islámem vymytou sběř budující pod laskavou záštitou samozvaného chalífy zemi, kde dnes již znamená ten nejtemnější středověk, by Oldřichu Šetrnému nestačila ani henryovka, natož pak medvědobijka a zřejmě by raději po prvním vzájemném setkání obrátil Ríha směrem Bospor a odfrčel za moře přátelit se s Komanči. Takže proti padouchům non plus ultra zde nastupují padouši jen o něco menší a musím uznat, že tato jejich vzájemná plnokrevná vybíjená má něco do sebe. Škoda toho mírně pokaženého závěru, jinak by to bylo asi na čtveřici. ()

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Oprostil bych se od místní kritiky. Když pominu, že je to podle skutečné události, tak si myslím, že filmů, kde se jednotka probíjí ulicemi, aby udělala dobro a počítá s tím, že asi zařve, tak těch není mnoho. Takže hledat tady silné charisma osob je pěkná blbost, to by film mohl trvat tři hodiny a vůbec už by to nebylo o té akci, jako takové. Také nesmíme zapomenout na to, že nových filmů, které zaujmou je v dnešní době nic moc, takže v tomto případě spokojenost. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (6)

  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)

Reklama

Reklama