Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nakrútený podľa skutočného príbehu zobrazuje život Teda Bundyho (Michael Reilly Burke), sériového vraha, ktorý v 70-tych rokoch zavraždil 19 mladých žien (i keď niektoré zdroje uvádzajú, že ich bolo 30 až 35). Príbeh sa sústreďuje na obdobie jeho študentských rokov, zameriava sa na jeho prvé úspechy, ale vzápätí sa stáva podozrivým vrahom, ktorého dolapia a uväznia. Dvakrát sa mu podarí z väzenia utiecť, aby si napokon zmeral sily v ďalšom krutom vražednom záchvate predtým, než ho usvedčia a vynesú definitívny rozsudok... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (118)

Richie666 

všetky recenzie používateľa

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

brutale 

všetky recenzie používateľa

O hercovi M.R. Burkeovi som absolútne netušil, že existuje! Sociopata T. Bundyho však zvládol na výbornú. Bundy vsúpil do histórie aj tým, že v súvislosti s počtom jeho obetí bol zavedený výraz sériový vrah. Film nám ukazuje Bundyho, ako študenta, muža čo má navonok regulérny vzťah cez kleptomana, až po sexuálne neukojenú vraždiacu mašinu bez kúska emócie. Bundy končí na elektricom kresle, no pred popravou denne dostáva cca 200 listov od žien, ktoré mu vyznávajú lásku. Tak má iba napadá, kto je zvrátenejší... ()

Reklama

LEATHERFAC 

všetky recenzie používateľa

Vážení přátelé...Jako film dobrý - jediný co mi trochu vadilo, že tvůrci tohle téme poněkud příliž odlehčili a toho nadhledu tam bylo až příliž, takže některé scény, které by měly působit hrozivě, půsosobí spíš tak, že se u toho smějete...A to si myslím není úpně dobře... V tomhle případě fakt nejde o komedii ani parodii...Nebo snad ano? ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama