Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (615)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jsem jedna z ostud, která tento původní film o Robinovi Hoodovi dosud neviděla. Nicméně mám poznatek, který stojí za to sdělit. Jde o to, že pokud jste dřív viděli parodii od Mela Brookse, tak už nikdy tento film nebudete moci brát vážně. Utahuje si z konkrétních scén a já tam tu parodii kolikrát viděl víc, jak tenhle, poměrně vážný, kousek. Historicky je to ale zábavné, Costner je solidnej mánička a celé to má takový duch toho poctivě historického, co se točilo, než do všeho vstoupil digitál a rozkurvil, co mohl. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl nespočetne veľakrát a stále ma neprestal nudiť. Časom sa stal legendou, ku ktorej sa mnohí z nás radi vracajú. Určite najlepšie filmové spracovanie povesti o tomto zbojníkovi. Úžasné herecké výkony a skvelá dobrodružná zábava, čo viac dodať? Iba ak tak želanie, aby sa každý pri tomto filme bavil tak ako ja, rozhodne to za to stojí. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v roku 1991 rozhodol narcis Kevin Costner (to už mal za sebou triumfy POLE SNOV a najmä TANEC S VLKMI) so svojím vtedy-ešte-kamarátom režisérom Reynoldsom (neskôr ich čakali ešte VODNÝ SVET, RAPA NUI a dočasný koniec vzťahu ukončený mini-sériou Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci), oživiť legendárneho anglického zbojníka, nezohnal len mastný rozpočet a množstvo tradične sychravých, typicky anglických lokácií. Zohnal tiež tomu všetkému odpovedajúci veľkofilmový scenár (akcia, hrady, kobky, láska, humor, je tam proste VŠETKO) a slávneho speváka, ktorý k filmu naspieval veľký romantický song. A zbytočne nerozmýšľal – prihodil tu maurského osobného strážcu (Morgan Freeman!), tam Alana Rickamana ako afektovaného titulného zloducha, tamto zlú čarodejnicu (ufff), hentam hrdého Seana Conneryho (ktorému kedysi dopomohol k Oscarovi vďaka kriminálke NEPODPLATITEĽNÍ) a ja neviem čo všetko ešte. Je to bordel, ale prekvapivo zručne nakrútený, herci výborní (s výnimkou nevierohodného Christiana Slatera, naopak príjemne poteší Nick Brimble). Jemne (alebo skôr poriadne?) tupé, ale tiež riadne zábavné dobrodružstvo. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Velká legenda, velký příběh. A ryzí hollywoodské zpracování. Ač tedy tvůrci občas seberou odvahu a ukáží nějaký ten syrovější/ošklivější obraz tehdejší doby, ve které se ten, který bohatým bral a chudým dával, dostává z muslimského zajetí až do sherwoodského lesa. Na jedné straně notoricky hamižný šerif z Nottinghamu, čarodějnické pikle a smrti se nebojící žoldáci, na té druhé utlačovaní podaní, věrný Maur a mstící se Robin, který navíc stíhá prožívat platonickou lásku s lady Mirian. Někde mezi stojí spousta klišé, prázdných dialogů, ale i solidní atmosféry, nádherné přírody, podařených kostýmů, slušných šarvátek a soubojů nebo dobrého herectví. Líbivý produkt továrny na sny funguje i po letech, pokud přejdeme fakt, že Kevin Reynolds bude vždycky jen schopným rutinérem, který tuhle legendu neopatřil nějakou přidanou hodnotou – pokud za ni nepovažujeme pojítko mezi východní a západní kulturou v podobě Morgana Freemana. Mimochodem natáčení i postprodukci provázely poměrně velké zákulisní boje. I tak dobré. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak ako som si z povinnosti a bez nadšenia pozrel nedávno Nočnú moru z Elm Street, takou povinnou jazdou bola aj divácky orientovaná verzia o ľudovom hrdinovi, Jánošíkovi zo Sherwoodskeho lesa. Vlastne ma potešilo iba to, že Alan Rickman nejakým zázrakom prežil pád z veže Nakatomi a mohol si v tomto filme zahrať životaschopného záporáka, ktorý dosť kontrastoval s papundeklovými klaďasmi. Potešil som sa nielen tomu, že všetko dobre skončilo, ale hlavne tomu, že skončil celý film. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (36)

  • Väčšina piesní, ktoré postavy vo filme spievajú, sú skutočné stredoveké melódie. Napríklad pieseň, ktorú spieva mních Tuck (Michael McShane), je melódia piesne s názvom "Bacche Bene Venies" z 13. storočia. (misterz)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama