Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (614)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Spíše než o legendu, z které tu ostatně stejně nezůstal kámen na kameni, jde o klasickou pohádku s nejvíc zlým tyranem (všechna čest Rickmanovi, tohle se ctí uhrát nebyl zrovna nejlehčí úkol) a nejvíc hodným klaďasem. Odpočinkově příjemné, nezapamatovatelné, nevýpravné, místy hodně vtipné, takřka nikdy směšné a s nepostřehnutelným rozdílem mezi klasickou a rozšířenou verzí. Naštěstí výrazně méně ujuchané než verze ze třicátých let, ale na nic více než na dobrý film to stejně nestačí. Jo, a zrušte Vánoce! ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně nejlepší přepis legendy o Robinu Hoodovi, který zde získává neuvěřitelné charisma díky výtečnému Kevinu Costnerovi. Rovněž Morgan Freeman jakožto Saracenský bojovník je vynikající. O Alanovi Rickmanovi se snad nemá ani cenu zmiňovat. Jeden z nejlepších padouchů filmového plátna. Akce je vpravdě strhující a zaujme především úchvatně natočená přepadovka v lese. Příjemná hudba hezky dotváří atmosféru a vše kočíruje pevná režijní ruka Kevina Reynoldse. Stopáž nevadí a celek je velice dynamický. Spolupráce dvou Kevinů vyšla na výbornou. Bohužel o pár let později již takový úspěch neslavila... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Robin Hood krade peníze z mé kapsy, nutí mě ožebračovat lidi a oni ho za to milují?" Šerif z Nottinghamu byl nejlepší, ale bavil mě i Robin z Locksley, Azim či bratr Tuck. Ovšem Mariana to celé zabila. Ona mi ani trochu nepřipomínala osobu, kvůli které bych začal zamilovaně plánovat složitou vojenskou operaci. Ona by prostě zůstala Šerifovi. Sorry, chlape. Ale jinak mě to braní bohatým a dávání chudým hodně bavilo. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Michael Kamen: 1. Overture and a Prisoner of the Crusades ,2. Sir Uy of Gisborne and the Escape to Sherwood ,3. Little John and the Band in the Forest ,4. The Sheriff and His Witch ,5. Training Robin Hood Prince of Theives ,6. Maid Marian ,7. Marian at the Waterfall ,8. The Abduction and the Final Battle at the Gallows ,9. (Everything I Do) I Do It for You ,10. Wild Times ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Kevin Kostner zahral Robina Hooda veľmi presvedčivo. Ale akcie tak veľa teda nieje. Je to taká prechádza ružovým sadom. Viac romantiky. Jedná sa asi o najslávnejšie spracovanie témy o neposlušnom zbojníkovi, tentoraz v podaní Kevina Costnera. Skvostné herecké obsadenie len potvrdzujú Morgan Freeman, ako vždy bezchybný a najmä Alan Rickman v pozícii podľa môjho názoru jedného z najlepších "parchantov" strieborného plátna. Nesmiem zabudnúť na záverečné a absolútne neočakávané "zjavenie" Seana Conneryho a Adamsovu pieseň. Skrátka a dobre, užite si túto americkú idylku s dobrým koncom. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (36)

  • V kino traileri je použitý iný pohľad na plávajúceho Robina Hooda (Kevin Costner) ako vo filme. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama