Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

zsn 

všetky recenzie používateľa

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

Den otců, pak ta povídka s rostlinou a povídka s názvem Bedna je to asi to nejlepší z celého filmu. Plno černého humoru, místy vcelku solidní atmosféra a jistá originalita povídek se tomu upřít nedá. Na druhou stranu to pro mě není asi tak super věc, jako pro jiné. Dívat se na to, ale dá a účel pobavit to splní. 70% ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Výborné poviedky od Stephena Kinga. Romero to dobre previedol na plátno a je to vidieť. Niektoré fázy sa zachovali, je tu vidiet aj komixové prevedenie medzi jednotlivými poviedkami. Prvá poviedka ma zaujala o chlapíkovy ktorý na deň otcov vstane z hrobu, aby ochutnal svôj koláč. Zahral si tu aj Ed Harris. 80 percent, o humor tu je postarané. 2 poviedka je o farmárovi ktorému spadne pri dome meteorit, a začne sa mu vytvárat nejaké zelenie. Zahral si tu aj Stephen King. 60 Percent. 3 poviedke si zahral aj Leslie Nielsen, ktorý svoje obete zakopáva po hlavu do zeme a ked je príliv, voda ich zaplaví 80 percent. 4 poviedka je o nejakej debne, v ktorej sa skrýva príšera 90 percent. 5 poviedka a aj posledná je o hnusných šváboch 80 percent. Celkovo sa jedná o velmi kvaliné poviedky s troškou humoru režíroval George A. Romero. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (13)

  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (viac)

Reklama

Reklama