Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Avathar 

všetky recenzie používateľa

Ja som teda trošku sklamaný. Nápad (sociálna dráma o dvoch utečencoch + duchárčina) je skvelý, herci výborní, atmosféra tiež nie je zlá, ale... keď mne proste dosť vadí, že ústredné zlo tvorcovia ukážu na plné vráta (a robia to na môj vkus až príliš často), čím ide celý strach do hája a celý príbeh dostáva béčkovú pachuť. Prečo sa nemôžu uspokojiť s náznakom, prípadne ísť cestou "najviac sa bojíme toho, čo nevidíme"? To spoliehanie sa na ľakačky ma tiež nebralo (film to IMHO vôbec nepotreboval). Je to veľká škoda, pretože z hľadiska príbehu a postáv je to veľmi dobre zvládnuté. Takže slušný debut a nenudil som sa, ale potenciál bol väčší. Na ďalšie projekty Remiho Weekesa ale určite budem zvedavý. 3,5* ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitný horor. A určite tu nie som od toho, aby som riešil politicko-rasistické sračky o utečencoch v Európe, a aj keby boli hlavné postavy fialové, tak by ma to trápilo najmenej. Film sa ani nesnaží vyvolávať politické diskusie, skôr sa koncentruje čisto na postavy v cudzej krajine, ktoré majú problém s démonmi svojej minulosti - a tie ich strašia noc čo noc. Otravovať môžu iba byrokratické vedľajšie postavy, ktoré našťastie zabrali len malú časť. Mňa zaujímal film najmä ako horor - takže, či dokáže vyvolať nepríjemnú atmosféru, či dokáže vydesiť, či ma presvedčia herci, že to myslia vážne a podobne. A hoci sa určite nejedná o najstrašidelnejší film roka, tak na mňa urobil vo väčšine aspektov veľmi dobrý dojem, pri niekoľkých scénach som dokonca zacítil príjemné mrazenie, ktoré mi tak často chýba. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Waw, waw a zase waw. Skvelý námet a ešte lepšie prevedenie. Začalo to ako ťažká dráma o utečencoch v novej krajine. Kde chcú začať od znova, ale to sa im nepodarí, lebo ich aj tam našli démoni minulosti. Takéto niečo som hádam ešte nevidel. Je to niečo neopozerane a v tejto dobe je to naozaj rarita stvoriť niečo také iné, originálne. Lakačiek tu bolo niekoľko a boli premakané, u niektorých som sa i strhol, čo sa mi už tiež dávnejšie nestalo. Kamera bola neuveriteľná, vnášala do filmu ešte ponurejšiu a temnejšiu atmosféru, to za kamerou dokáže či dokázal málokto. Herci sa do svojich rolí hodili, len bolo super, že sa film venoval hlavne dvom hlavným postavám a o ostatných zavadil len sporadicky. Film je hlavne o atmosfére a také ja mám veľmi rad a naozaj chválim, že sa nejedná o krvák, ale čisto o atmosférický snímok z postupne uvoľňovaným napätím. Niečo málinko k tej pätke chýbalo, ale i tak velká spokojnosť. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Uprchlický pár z Afriky si s sebou do řadového bytu na periférii Londýna přináší kromě odhodlání začít nový život též traumata z kmenových čistek a ztráty dcery při překračování moře, zosobněná šeptavými duchy a plíživým čarodějem ve stínech a zdech domu. Ti straší velice působivě, než zaměří pozornost na kruté příběhové "vysvětlení", co je přivedlo, které si je silným emočním dopadem (na postavy i na diváka) tak jisté, až paradoxně intenzitu sevření povoluje (a tak jsem si párkrát zívnul). Originální lepší 3* ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Místo napínavého hororu jsem dostal ubíjející nudu o domě, který noví nájemníci zničí, a když jim hrozí vyhazov, tak ho začnou opravovat. Atmosféra žádná, rádoby strašení se smrsklo na trapné a očekávané lekačky, takže jsem se nelekl ani jednou. Nu a ten čaroděj....mě prostě rozesmál. Tenhle příběh by byl dobrý jako regulérní drama. Co se mi jediné líbilo, byla retrospektiva, jakým způsobem se oba dostali ze země. Což tedy musel být reálný horor, ale já očekával něco zcela jiného. No, další prachmizerná bubákovina a pro mne ztráta času. Bída...p.s. a je mi naprosto jedno, jestli ve filmu hrají černí nebo bílí, prostě mě nebavil... ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama