Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 1

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o rodine na odľahlej farme, ktorá sa stará o umierajúceho deda. Na rodinu však začínajú postupom času pôsobiť démonické sily, takže pre súrodeneckú dvojicu sa začína peklo - v okolí pribúdajú samovraždy a nočné mory. Bertino, režisér parádneho Strangers, sa po nejakom tom zakopnutí opäť vracia k tomu, čo mu vždy šlo najlepšie - budovanie tiesnivej atmosféry, mrazivých pocitov, že niečo je tam vonku, do toho neskutočne desivé vízie, ktoré najmä v záverečnej tretine šialene naberú na obrátkach, a nájdu sa aj skvelé krvavé scény. Nepoznám veľa režisérov, ktorí by dokonca aj takú blbosť ako zvonenie telefónu v správny moment dokázali nakrútiť tak, že sa z toho divák poserie. Ku scenáru by som možno nejaké výhrady mal, ale kašľať na to, pretože tento film bol natočený len a len za jediným účelom: Vydesiť. Misia splnená. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Za mňa veľmi dobrá úvodná hodina. Škoda že som pozeranie filmu prerušil z dôvodu že jeden blbec na Slovensku vymyslel to čo vymyslel a tak sa starám o dve rodiny ktoré sa jeho politických hier rozhodli nezúčastniť. Sám by som rozhodne konal rovnako, ale okolnosti ma prinútili (stále som ostal človekom napriek snahe o eutanáziu všetkých oponentov zo strany fanúšikov nášho nového vodcu), vypomohol som im a nakoniec som film dorazil po viac ako 5 hodinovej prestávke a tak nejako to úvodné čaro vyprchalo. Rovnako to však mohlo dopadnúť aj bez prerušenia, rozhodne to zisťovať nebudem, nie je to film ktorý by som zhliadol ešte raz. Solídne herecké výkony, výborná atmosféra, slabší koniec. ()

Reklama

Harpy 

všetky recenzie používateľa

Perfektne atmosférické ! Ten ťaživý nepríjemný pocit pretrvával celý film. Strašenie a des postupne gradoval. Veľa sa tu nevysvetlilo, dostali sme jeden priestor, par hercov, par informácií a perfektne to fungovalo. Ist na toto do kina, tak sa tam poseriem. Škoda :D  Videla som to o 4 roky neskor, oblecenie ušetrené :D ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tak na tenhle film jsem měla asi extrémně špatnej den, abych ho ocenila a fakt hodně se kroutím, abych dala tu třetí hvězdu. Strašně nechápu ten hajp tady a o to víc nechápu, proč ten hajp vůbec vznikl. The Dark and the Wicked bylo pro mě prostě ultimátní nuda a hororově mě to neuspokojilo ani zbla. Slow burny v sobě musí mít prostě něco víc, abych byla ochotná jim za tu pomalost pak udělit nějaké ocenění. Atmosféra byla asi dobrá, ale nic z toho. Tentokrát jsem na špek neskočila no, asi porucha. Dvě a půl a to jenom, abych úplně nekazila nadšení. ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Úvodní strašení v kombinaci s hudebním doprovodem vypadalo slibně jenže v druhý půlce filmu se to zvrhne v nechtěnou parodii kde jsem se spíš smál než bál, obzvlášt když se tam pečovatelka dost komicky vopíchá, k tomu asi 10x udělaj klasickou lekačku s telefonem atd no prostě hovadinka. Konec trapnej. Nepomáhá tomu ani fakt že herci a dialogy jsou naprosto strašný a hodnotit to z hlediska scénáře tak je to dvojitej odpad. Navíc je celej film točenej s hnusným žlutým filtrem v denních scénách díky čemuž to celý vypadá podsvíceně a ošklivě. Hvězda horko těžko za první půlku filmu, tý druhý doporučuju se vyhnout. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)
  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)

Reklama

Reklama