Reklama

Reklama

Skorzeny, najnebezpečnejší muž Európy

  • Česko Nejnebezpečnější muž Evropy: Otto Skorzeny ve Španělsku (viac)

Obsahy(1)

Otto Skorzeny bol jedným z najznámejších príslušníkov Waffen-SS, predovšetkým vďaka viacerým operáciám, ktoré počas 2. svetovej vojny priamo riadil, alebo sa na nich aj osobne podieľal. Po vojne sa mu podarilo dostať do Španielska, kde žil a pôsobil až do svojej smrti v roku 1975. Dokumentárny film aj vďaka prístupu k doteraz utajeným dokumentom odhaľuje, ako počas tohto obdobia pracoval nielen pre Francisca Franca a Juana Peróna, ale jeho služby využivala aj egyptská armáda, izraelská tajná služba Mossad a americká CIA. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Fantastický dokument, ktorý má ďaleko väčšiu výpovednú hodnotu v informáciách, ktoré sú prezentované "medzi riadkami", ako o tomto samotnom hrdlorezovi. Nuž, západ si išiel svoje v (NE)dávnej minulosti, pričom tejto schémy sa drží dodnes. Je priam neuveriteľné, ako sa v niektorých dokumentoch hovorí všetko tak nejak narovinu, bez servítky, pričom podaktorým idiotom, by ani toto nestačilo. Za mňa jasný "jackpot", výbornému, striktne informatívne postavenému dokumentu, ktorý sa netočí okolo žiadnych omáčiek, no práve naopak, je vo svojom zámere, informovať vecne a jasne, absolútne trefný. V závere budem len citovať: "Každý vojak musí vojnu buď predlžovať, alebo ju dokončiť". Dnes takáto myšlienka v spojitosti s Ukrajinou a nacistickou ideológiou, je viac ako veľavravná. Netreba totiž zabúdať, že pri zrode NATO, stáli aj podaktorí nacisti. Normálne žasnem, že toto odvysielala RTVS-ka. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Scarface pod vlajkou hákového kríža. Málo známy muž, pritom významný a horlivý nacista a záchranca Mussoliniho (teda len na čas), ktorý potom paradoxne spolupracoval s Mosadom. A na pohrebe sa mu hajlovalo tak, že niektorým šlo kĺby vykrútiť jak tú pravačku naťahovali. A to bolo 30 rokov po vojne... ()

Reklama

Reklama