Reklama

Reklama

Bozz vlastne ani celkom presne nevie, prečo bol naverbovaný do armády napriek tomu, že ju tak neznáša. Spojené štáty sa potrebujú pohnúť ďalej vo vietnamskom konflikte a tak ani výcvikové kempy pre nových vojakov nie sú žiadnou prechádzkou. Neprichádza do úvahy, že by niekto nad Bozzom zaváhal v akomkoľvek prípade. Je to skvelý vojak s vodcovskými schopnosťami, lenže na jeho budúcu kariéru dôstojníka si robí zálusk aj niekto iný. A zďaleka nie je jediným, kto by Bozza radšej videl povaľovať sa v posteli kdesi v Texase. Na to všetko si musia ešte počkať, alebo niečo preto urobiť. Pre budúcu čatu začína posledná časť výcviku. Dokonalá simulácia Vietnamu Tigerland. A pre niektorých to bude boj s ostrými nábojmi... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

O podobných frajeroch s dobrým srdcom filmy už nejaké boli, aj o tvrdom výcviku americkej armády, aj o tých, ktorí to nezvládli, aj o takých, ktorí im to sťažovali ... Tigerland je vskutku atmosferický a Colin veľmi uveriteľný. A chválim muziku ... šetrilo sa ňou, ale vždy bola použitá v správnej chvíli. Z mojej strany spokojnosť. Videné v rámci Season Challenge Tour vol. 2 ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Skvělá věc! Z filmů, které jsem od Joela zatím viděl rozhodně jeden z nejlepších a nejzajímavějších tématem (ač je to vlastně ta stará dobrá písnička). Zvláštní, jak výmluvným dojmem dokáží působit (anti)válečné snímky, které se vlastně ke skutečné válce ani nedostanou - zvláště pak ty, které jsou natočeny tak úžasně surovým stylem jako právě Tigerland. Kamera bezchybná, "špinavá" a drsná atmosféra světa zelených hlav bezkonkurenční, ale (jak se shodnu s velkým počtem místních hodnotících) hlavním lákadlem filmu je naprosto Výtečný Colin Farrel. Ruku v ruce s jeho svobodomyslnou a rebelantskou postavou mi přišla na mysl paralela s dvaadvacátou hlavou páně Hellera. Zřejmě nikterak náhodně... :) ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tak tady mi něco chybí. Joel Schumacher je režisér, jehož výkon a celková kvalita filmu se zvyšuje s menším rozpočtem. Za málo peněz slušná muzika to on přesně umí. Bohužel Tábor tygrů jako antiválečný film nebo napodobenina Full Metal Jacket opravdu nezvládá svou roli a i přes výkon Colina Farrella a jeho postavu, si pouze odnesete poučky o tom, jak se dostat z armády a nebo jak umí někteří vojáci pomáhat druhým a jiní do druhých rádi střílí. Škoda je také, jak moc se ve filmu o Táboře tygrů mluví a divák se do něj podívá na posledních 20 minut a všechny ty silné řeči z předchozích minut vyzní do prázdna... Herecky slušné, příběhové velmi prosté. ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Frajer Luke si oblíknul Olověnou vestu a nechal se natočit na film s pořádným zrnem. Vzniklo tak něco poměrně dobře koukatelného, naturalistického a tak jako "chlapácky" svěžího. Ehm. U mátohy zvané Joel Schumacher velmi překvapivý počin! I když na totální filmovou pecku tomu přece jen ještě něco málo chybělo. Možná charisma Paula Newmana, nebo mentální dno, na který jsme si tehdá hrábli s vojínem Pylem. Možná. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý urobil Colina Farrella. Drsný a búrlivý Ír sa síce mihol už v pár filmoch pred týmto, ale až Tábor tigrov ho dostal do nie ani tak diváckeho, ako skôr producentského hľadáčika. Rozhnevaných mladých mužov á la Frajer Luke mám rád, ale hoci Schumacher s Farrellom a Coleom Hauserom urobili veľa, nestačí to a výsledkom je (napriek špinavej, realistickej, obnaženej, ba až dokumentárnej atmosfére) priemer, ktorý málokoho dostane do kolien. Ale áno, Farrell tomu svojou neukáznenou charizmou dáva veľa. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (7)

  • Brožovaná kniha, kterou Bozz čte na začátku filmu je "Johnny Got His Gun" od Doltona Trumbose. Jedná se o protiválečný román o mladíkovi, který v první světové válce přišel o obě ruce, obě nohy, zrak, sluch a řeč. Mimochodem též zfilmován samotným autorem knihy. (Bakllazaan)
  • Colin Farrell za svůj hvězdný výkon získal cenu pro nejlepšího herce od Bostonské společnosti filmových kritiků. (JARDAHONDA)
  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama