Reklama

Reklama

Alice tu už nebýva

  • Česko Alice už tu nebydlí (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Alice žije s manželom a dospievajúcim synom. Jej manželstvo nie je práve ideálne, už nie je najmladšia a za celé roky strávené v domácnosti akosi zabudla na sny z mladosti, kedy chcela byť speváčkou. Keď jej manžel náhle pri autonehode zomrie, Alice musí čeliť osudu sama. Je bez peňazí a nevie, ako sa postarať o syna Tommyho. Jej jedinou zbraňou je odvaha a viera, že sa raz vráti do rodného Monterey v Kalifornii. Predá dom i skromný majetok a spolu s Tommym sa vydajú na cestu. Ich prvou zástavkou je Phoenix, kde si Alice nájde miesto speváčky. Hoci nový život nie je bezproblémový, konečne Alice robí to, po čom celý život túžila. Spieva v bare a publikum ju má rado. Zapletie sa však s mladíkom, z ktorého sa po krátkom čase vykľuje násilník. Zo strachu Alice s Tommym utečie z mesta a na ďalšej zastávke sa zamestná v Tuscone ako čašníčka. Tu spoznáva majiteľa neďalekého ranču Davida. Hoci David sa Alice vytrvalo dvorí, ona už nemá najmenšiu chuť na ďalšie problémy... Režisér Martin Scorsese využil melodramatický námet na vyrozprávanie príbehu o neprikrášlenej realite amerického sna. Jeho Alice Hyattová (v podaní Oscarom ocenenej Ellen Burstynovej) je na ceste za svojim snom občas hysterická, inokedy veselá, je naivná i prezieravá, miestami prepadá zúfalstvu a opätovne nachádza vieru a nádej, aby na konci pochopila, že sen, za ktorým sa naháňala, má vlastne na dosah ruky. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (96)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sociálna dráma v štýle nového Hollywoodu. A so štipkou road movie a westernu. A s cheesburgermi a diner-om, alebo nejakou jeho variáciu. Posolstvá? Slobodná matka to má ťažké, ak je jeden, dvaja, či sto chlapov debilov, neznamená to, že sa nenájde aj nejaký ten správny. Ak máte 27 a 35-ročná žena vám povie; I don´t date teenagers, stále s ňou môžete skončiť v posteli. Ale bacha, aj dvadsiatnici bývajú ženatí, aspoň v sedemdesiatych rokoch ešte mnohí boli. Ak máte dojem, že ide o film primárne pre ženy, tak scenár je napísaný tak, že si po konci môžu niektorí empatickejší muži povedať, že konečne, aspoň čiastočne, chápu ženy. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ja fakt nevim, proste jak se mi muze libit film, kde se situace opakujou neustale dokola, neustale se nekdo chova jak kreten a nekdo neustale rve. Jasne, je to Scorsese, takze to je natoceny solidne, i kdyz to misty vypada celkem lacine a hudba je nad ocekavani fajnova, herci jsou taky dobry - mladicka Jodie Foster, u ktery jsem pulku filmu premejslel, jestli ma bejt jeji postava kluk nebo holka, na prvni pohled odlisna role Keitela, kterej se nejdriv chova jak zamilovanej pubertak, ale za chvily uz se zacne projevovat svym obvyklym zpusobem, solidni Kristofferson, kteryho jsem vzdycky povazoval spis za takovyho beckare a tady pritom hraje solidne, no a vsemu vevodi paradni Burstyn, nerek bych vylozene oskarova, ale perfektni. Ale co je to vsechno platny, kdyz je to furt dokola o tom, jak je Alice nestastna, vzdy si najde nejakyho kretena chlapka, neustale pak buli, chova se jak krava, vsichni na sebe rvou a do toho super ultra urvanej a otravnej synacek, kteryho jsem mel chut poradne nakopat. Lepsi 3*. ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

To, ze je Ellen Burstyn vyborna herecka vim uz dlouho, v tomto filmu vsak podava uzasny herecky vykon a da se rict, ze temer cely film na ni stoji. Ale ani ostatni nehraji spatne, kupodivu i Kristofferson. Rezie a kamera taky bez namitek. Mam rad podobne filmy, ktere resi radosti a problemy obycejnych lidi, skoda, ze film nijak negraduje, nebo nema vice silnejsich momentu (nejlepsi jednoznacne vystup Bena u Alice v motelu), dal bych plny pocet. Urcite jeden z nejlepsich Scorseseho filmu! ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Pohodovy, rodinny a vtipny Scorsese na cestach sbirajici formu pro jeho zivotni masterpiece - Taxi Driver, ktery mel prijit za necele 2 roky jako dalsi kousek. Ellen Burstyn za hlavni herecku vyhrala Oscara, ale ja osobne bych ho dal tomu klukovi, ktery byl naprosto genialni. S detma to Scorsese umi, znalci poznaji mladou Jodie Foster a nejvetsi gurmani muzou hledat malou Lauru Dern v cemo rolicce. 7/10 ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

U Scorseseho filmů už jsem si zvykl na hudbu u které si věčně podupávám nohama. Jenže u Alice mi lítali nohy v jednom kuse. Zvlášťě ta úvodní, kdy se kamera pomalu dostává do baráčku rodiny Hyattů, ta byla skvostná. A pokud mám mluvit o filmu jako celku, tak nemohu jinak než pochválit zmiňovaného režiséra za obrovsky riskantní plán, který ovšem Martinovi vyšel jak jinak než báječně. Ellen Burstyn už si konečně nebudu pamatovat jen jako nebohou stařenu, která fetišisticky přilnula k reklamám ve filmu Rekviem za sen. Ale od teď bude v mé hlavě zakotvená jako milující, razantní servírka-zpěvačka, která má vyjimečný smysl pro humor. A ten scénář......lahoda! 85% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (13)

  • Scény z tohoto filmu se staly základem populárního televizního sitcomu Alice. (Terva)
  • Mexická hudební skupina Café Tacuba se původně jmenovala podle tohoto filmu, a to Alicia Ya No Vive Aquí. (SeanBean)

Reklama

Reklama