Reklama

Reklama

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

swamp 

všetky recenzie používateľa

Pitt a Lewis ve filmu opravdu figurují - Duchovny a Forbes jsou zde spíš do nezbytného počtu .. ovšem to klidně může být záměr, protože k vykreslení postav se toto jejich útlé herectví dosti hodí. Z nenápadně se rozjíždějícího snímku se vyklube silný thriller, kterému drsný cvok Early (Pitt) dodává opravdové grády. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Brian je novinárom, ktorému sa vďaka pár úspešným článkom, podarilo získať, v jednom z vydavateľstiev, zálohu na napísanie knihy o sériových vrahoch. Potom ako minul všetky peniaze, no z knihy nemá ani titulnú stránku, rozhodne sa v doprovode svojej milenky a odborníkmi nežiaducej fotografky v jednej osobe, vycestovať naprieč Amerikou až do Kalifornie. Chce totiž navštíviť všetky dostupné miesta, kde vyčíňali skutoční sérioví vrahovia a dokončiť tak knihu, ku ktorej spracovaniu sa zaviazal. Nakoľko však nemá dostatok peňazí na cestu, prostredníctvom letáku na nástenke vyhľadá spolucestujúcich, ktorí mu prispejú na náklady. Earl, partner Adele, však nie je len tak obyčajným sedliakom s jednoduchým, prostým rozumom. Julliete Lewis je herecký skvost. Táto žena hrala v toľkým filmoch "spomalene" mysliacu osobu (a dokonale!), že mám až pochybnosti či je ozaj "normálna". "Kalifornia" je z 3/4 priemernou psycho drámou. Záver už síce je klasickým thrillerom, no bohužiaľ, dojem či mimoriadne mrazivé pocity vo mne nevyvolal. Zaujímavé je, že keby vo filme miesto "Muldera" hral iný herec, ani by som si to nevšimol. Pitt už so spomínanou Julliete, všetkých dokonale zatienili a nebyť práve ich výkonov, len sťažka by samotný snímok, aj napriek solídnemu príbehu (na 90' roky), dosahoval nadpriemernej kvality. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ne, já Kalifornii ještě neviděla a tak jsem si dnes na ní posvítila, protože i venku je tak nádherně jako tam. Klasika devadesátek se už dá rozpoznat celkem dobře, ale stejně je to šok, když si uvědomím, že to bylo před 25 lety, když mně je stále stejně. Early řešil konfliktní situace velmi rychle a svérázným způsobem, to se musí nechat Brad Pitt si to užíval a hrál už tehdy bezvadně toho chlapíka, který si se svým svědomím nedělal žádné štráchy. Maximálně roztomilá a naivní byla Juliette Lewis asi i díky dobrému dabingu. Tuhle road movie si ani Brian nepředstavoval v takovém duchu i při svém plánu psát a cestovat ve stopách sériových vrahů. Mělo to švih, spád, jedna akce za druhou, víc jsem neočekávala, takže za mě spokojenost a do Kalifornie se v nejbližší době nechystám. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Keďže tento film končil o 01,00 hod v noci a ja som pri ňom nezaspal, tak je asi vysoko pravdepodobné, že mal niečo do seba. Dva osudy dvoch dvojíc sa spájajú na ceste kabrioletom z východu USA do Kalifornie. Jednou je David Duchovny , ktorý má za cieľ napísať knihu o motívoch správania masových vrahov a Michelle Forbes, ktorá mu robí fotodokumentáciu. Na druhej strane je Brad Pitt, mladý výtržník a násilník, ktorého jediným cieľom je, aj napriek zákazu opustiť štát, vypadnúť z doterajšieho miesta. Spoločníčku mu robí hlúpučká dievčina (môj predpoklad je IQ asi 70), výborne stvárnená Juliette Lewisovou. Iróniou je, že Duchovny má písať knihu o motívoch masových vrahov, pričom v žiovote nedržal zbraň v ruke a vedľa neho v aute sedí človek, ktorý je na to ako stavaný ...... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Teraz neviem či bol lepší Pitt alebo Duchovny. Človek si často kladie otázku, či by nebolo lepšie prehodenie postáv, teda že by bol Pitt kladná postava a Duchovny záporná. Každopádne Michelle Forbes bola trefa do čierneho. Asi prvýkrát som videl Brada Pitta v zápornej úlohe a zahral to famózne. Naozaj brutálne výborným štýlom si zahral šialeného psychopata. Výborný road-psycho movie, ktorý sa odohráva presne v štýle klasických amerických vyvražďovačiek tzv.masovými vrahmi. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama