Reklama

Reklama

Smrtiace ticho

  • čeština Smrtící ticho (viac)
Trailer 1

Osamelý lovec Rayburn Swanson žijúci v ústraní uprostred divočiny sa ocitne v smrtiacej hre na mačku a myš, keď sa spolu so šerifkou Alice Gustafsonovou vydá pátrať po stopách  krutého zabijaka, ktorý v lesoch rozsieva smrť šípmi a oštepmi a unáša mladé nevinné dievčatá. Jednou z nich bola aj Rayburnova dcéra Gwen. ktorá pred piatimi rokmi bez stopy zmizla. Zdá sa, akoby šialenec unášal nevinné dospievajúce dievčatá, aby ich ochránil pred hriechmi sveta skôr, než im podľahnú. A miestni obyvatelia majú svoje tajomstvá, hriechy aj neresti. Rayborn je ťažký alkoholik a šerifka Alice má mimoriadne problematického brata Brooksa, ktorého sama tajne podozrieva, ale zároveň aj chráni. Okruh podozrivých je však veľký a maskovaný lesný zabijak zaútočí znova – tentoraz unesie mladú a nevinnú Molly. Lovec a šerifka musia urobiť všetko pre to, aby sériového vraha zastavili akôr, než dievča zomrie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (188)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dozvuky minulosti opäť zarezonujú po objavení mŕtveho dievčaťa uprostred prírodnej rezervácie. Obeťou tejto loveckej sezóny nebudú zvieratá, lež ľudia. Pohľadná šerifka, indiánsky policajt a alkoholom presiaknutý, no fyzicky nezlomený, strážca rezervácie, napriek rozdielnym kostlivcom v skrini, spoja napokon sily v boji proti huňatému vraždiacemu monštru. Všetko v lokáciách divokej prírody, Scenérie ako z katalógu príznačne necitlivo narúša obrovská zaniknutá fabrika, nevzhľadný opustený statok s temnou minulosťou, ako rovnako nevábne pôsobiaca indiánska osada zložená z karavanov a narýchlo zbúchaných barakov.. Čo na tom, že príbeh je ako obohraná platňa s pár logickými škrabancami, keď na novom gramofóne si ju vždy radi pustíme. Najmä, ak príbeh šliape dopredu, ako dobre namastený stroj. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Obstojný thriller z ponurého horského prostředí indiánských teritorií. Vraždy holek lovem jako na divokou zvěř, ambiciózní šerifka a charakterní ochránce rezervace, kterému před lety zmizela dcera... Dostatečně napínavé, dějově se ale držící klasického žánrového schématu s pouze drobnými ozvláštněními. Wind River je v těchto lesích nedostižná. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Chybí taky zoufale všechno. Od lepšího a uvěřitelnějšího scénáře, po kvalitnější herecké výkony (Annabelle je vysloveně na ránu), až po nějaký normální konec. Takhle z toho vznikla jen veskrze průměrná kriminálka, kde nejzajímavější je asi tradičně Nikolaj Coster - Waldau a jeho přesvědčivě ztvárněný, hlavní hrdina. Sice pije jak duha, ale aspoň jsem mu to s přimhouřením jednoho oka v rámci mezí věřil. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy, ve kterých velkou roli hraje krásná příroda a když je to v kombinaci s nějakým vyšetřováním vraždy, už se těším na skvělou podívanou. A ze začátku to taky tak vypadá... až mi to atmoškou připomene i takovou bombu jako Wind River. Ale bacha. Když se tam objeví Nikolaj Coster-Waldau v parádní červené bundě (tu chci) a v první polovině proběhne první seznámení s mechovým lovcem, kterej používá nevídanou zbraň - vrhač oštěpů neboli atlatl, je to ještě zajímavé. Druhá půlka ale dost upadne a na konci spadne úplně. Herecky dobré, příroda dobré, ale děj nakonec nedobré. PS: Nevím, ale mám takovej dojem, že Zahn McClarnon hraje skoro vždy stejnej typ rolí - nějakého šerifa z indiánské rezervace. Už jsem ho tak viděl tolikrát, že ani nevím, jestli jsem ho viděl v jiné roli. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (12)

  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama