Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • Česko Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (323)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

Reklama

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

1) najhorší diel/film série a filmov o freddym kruegerovi, ktorý by mal byť vymazaný, zabudnutý, spálený a zničený (druhé diely/pokračovania zvyknú byť horšie, ale z 5 hviezdičiek do odpadu sa nepodarí každý deň); 2) post-moderna v najhoršom možnom svetle a najpríšernejšej forme - neorganicky, bezzubo a nefunkčne na seba nahádzané rôzne odkazy, citácie, nevhodný humor, nevkus a po scenáristickej stránke naozaj odpad hodný tohto hodnotenia; 3) artový psychologický horor o chlapcovi, ktorý zisťuje a odmieta prijať, že je gay; ()

Korbitch 

všetky recenzie používateľa

Co tohle jako sakra bylo? Z Freddyho je poltergeist, má debilní hlášky, vlastně všichni maj debilní hlášky, hlavní rádoby hrdina profesionální neherec........takových možností tenhle námět má a ani crawen ani sholder jej parřičně nevyužili.Ted jdu na trojku,tak uvidíme, co s tim proved Chuck Russel, který má mimch. prsty ve výborným béčku let 80. Sliz. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (26)

  • S herečkou a hlavnou predstaviteľkou prvého dielu Heather Langenkamp (Nancy) nikto nepočítal, a tak ju producenti s ponukou na pokračovanie ani len neoslovili. (beso74)
  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)
  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)

Reklama

Reklama