Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film kultového režiséra Stevena Soderbergha. Erin Brockovich (Julia Roberts) je matka troch detí. Dvakrát rozvedená a práve teraz je bez práce. Erin si jednoducho nemôže veľmi vyberať a tak aj miesto sekretárky v advokátskej kancelárii je pre ňu vykúpením a šancou zároveň. Tej sa chopí znamenitým spôsobom: pri rešeršovaní banálneho prípadu narazí na stopu, ktorá vedie k veľkej korporácii zodpovednej za znečisťovanie podzemných vôd. Mestečko postihnuté najväčšími škodami jej odrazu leží pri nohách. A ak k tomu prirátame aj dôveru jej šéfa, Erin je na najlepšej ceste obrátiť kartu svojho osudu...Film získal množstvo ocenení v USA, aj v Európe. Pre Juliu Roberts film znamenal definitívne potvrdenie jej talentu, keď za hlavnú úlohu získala nielen Zlatý Glóbus, ale aj Oscara. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (390)

numi 

všetky recenzie používateľa

I Julia Roberts umí. A nejen ona. Dialogy mezi ní a Albertem Finneym jsou dokonalé. Nekýčovitá zábava, odehrávající se na pozadí děsivě šokujícího pravdivého příběhu, okořeněná a zabalená do lákavého obalu, prostě nemůže nudit. Dokázali byste si v roli Erin představit někoho jiného než Julii? Já vážně ne... ;o) [prosinec 2005] ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Pri natáčaní skutočná Erin hrala čašníčku a právnik Ed čašníka. Neviem si predstaviť vačšiu autenticitu než ako keď sa nakrúcania účastnia tí, ktorí boli v realite hlavnými aktérmi. Je to o ochrane životného prostredia a poťažmo ochrane zdravia ľudí, ktorí v zasiahnutej oblasti bývali a ich potomkov. Je to o sile jednotlivca a o tom, čomu by skutočne mal náš právny systém slúžiť. Nechápem nízke hodnotenia, pretože cieľom filmu nebolo zabrániť, či vymazať to čo už sa stalo, ale predovšetkým osvetliť udalosti a predísť podobným tragédiám. Len cynik by mohol hodnotiť za menej ako za 5 hviezd. A, že nemáte radi Juliu Roberts? Ale prosím vás... ()

Reklama

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

...´Dobrá, myslím, že jsme vykročili nesprávnou nohou.´ ´To je pravda, dámo. Máte dvě nesprávné nohy v zasraně odporných botách.´ Erin si nenechá jen tak něco líbit. Což je ostatně dobře. Bojuje za práva lidí, kteří jsou nemocní kvůli naprosto nezodpovědným, zasraným parchantům, kteří si neuvědomují, co za hnusárny spáchaly. Erin, jdi do toho. A neboj se je všechny poslat do patřičných míst a vůbec se s nimi nemazli. Dobrá, řeknu to na plnou hubu. Pošli je do prdele a vůbec se s nimi neser. Tohle je ten správný přístup. K nim se totiž ani jinak chovat nedá...k hajzlům jednějm vodpornejm... ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý příběh mladé ženy, která se pokouší odhalit zločin na vlastní pěst. Příběh je podle skutečné události, plynutí příběhu tomu nasvěčuje. Z režie se dalo také vytřískat více, ale Steven Soderbergh odvedl pouze ucházející práci v rámci možností. Julia Roberts má velice pěknou postavu, ale její vzhled je o něco lepší, než její výkon. Nechci říct, že hrála špatně, ale v některých pasážích přehrává. Nakonec nám vznikla dobrá podívaná, ovšem ne taková jaká mohla být. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé soudní drama, které zdánlivě stojí jen na výkonech dvojice Julia Roberts a Albert Finney. Můj názor je, že si neumím představit, že by film zůstal takhle zajímavý, kdyby ho natočil jiný režisér. A to, že Soderbergha na Oscarech porazil právě on sám, považuji za jednu z mála známek dobrého vkusu u členů Akademie. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (20)

  • Skutečný Ed Masry se ve filmu objevuje v čase 10:20 v roli zákazníka v restauraci, který sedí za Erin (Julia Roberts) ve chvíli, kdy si objednává u servírky, kterou hraje skutečná Erin Brockovich. (Hawaj)

Reklama

Reklama