Reklama

Reklama

V predchádzajúcom príbehu Rocky (Sylvester Stallone) zvíťazil vo vyčerpávajúcom odvetnom súboji so šampiónom Apollom Creedom a stal sa majstrom sveta vo všetkých váhových kategóriách. Konečne je z neho boháč a môže si užívať spokojný a pohodlný život. Ale šťastie nikdy netrvá večne. Na obzore sa objavuje nové nebezpečenstvo. Svalovec Clubber Lang (Mr. T), ktorý melie svojich súperov ako mlynček na mäso, už dlhší čas sleduje Rockyho zápasy nenávistným pohľadom krvilačného zvieraťa. Muž, ktorý v ringu šíri hrôzu, si najnovšie brúsi zuby na Rockyho. Ten veľmi dobre tuší, že boj s Clubberom nemá význam a výzvy ignoruje. Keď ho však Clubber verejne urazí, Rocky dvíha hodenú rukavicu. Boj sa skončí Rockyho blamážou, už v druhom kole ide k zemi, je ponížený a zosmiešnený. Na pomoc mu však prichádza jeho bývalý súper Apollo Creed (Carl Weathers) a ponúkne mu svoje služby ako nový tréner. Vezme ho na predmestie, kde trénujú mladí boxeri. Adrian (Talia Shire) ho presvedčí, že traumy sa zbaví len tak, že znova nastúpi do ringu. Rocky musí všetkým dokázať, že najväčším šampiónom ringu je jedine on... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (99)

  • V novinách hneď po zápase "Rocky (Sylvester Stallone) vs. Thunderlips (Hulk Hogan)" uvádzajú dátum zápasu "streda, 15. máj 1982". 15. máj v skutočnosti v roku 1982 vyšlo na sobotu. (Pat.Ko)
  • V jednom zo svojich zápasov Clubber (Mr. T) udrel súpera, keď bol na jednom kolene. Rozhodca mal Langa za tento úder okamžite diskvalifikovať. (Pat.Ko)
  • Finálový zápas sa údajne odohráva v newyorskej Madison Square Garden; no na úplne prvom zábere interiéru je krátko zobrazený nápis „Philadelphia“ pozdĺž vestibulu. Aréna je vlastne Philadelphia Spectrum. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Vo filme je odhalené, že Mickey (Burgess Meredith) je Žid, ale náboženská tradícia vyžaduje, aby bola použitá obyčajná drevená rakva bez kovu (rakva zjavne má očividne kovové rúčky). Okrem toho Židia nemôžu byť balzamovaní, a sú pochovávaní iba pod zemou. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Počas prvého zápasu s Clubberom (Mr. T), keď Mickey (Burgess Meredith) leží na stole v šatni, doktor povedal: "Jeho krvný tlak je 200 na 50, mali by sme radšej začať s KPR." KPR sa začne vykonávať až vtedy, keď srdce prestane biť alebo keď osoba prestane dýchať. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Na Mickyho (Burgess Meredith) pohrebe sú prítomní len 4 ľudia. Aby sa židovská bohoslužba/modlitba mohla konať, musí tam byť minimálne 10 mužov. Ak ich tam toľko nie je, potom modlitby nemajú žiadnu platnosť, a preto sú k modlitbám často pozývaní cudzinci, ktorí zabezpečujú, že je tam 10 alebo viac mužov. (Pat.Ko)
  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)
  • Spoiler: Ve scéně, kdy Rocky (Sylvester Stallone) vzpomíná po neúspěšném zápase na prohru s Clubberem (Mr. T), je možné si v jednom ze záběru všimnout, že Rocky má trenky v amerických barvách. Takové měl ale až v závěrečném zápase. V tom předešlém měl žluté. (Lajty)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama