Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od samého začátku prvního společného filmu Katharine Hepburnové a Spencera Tracyho létají jiskry - schyluje se k "válce pohlaví" mezi pohodovým autorem novinových sportovních sloupků a prvotřídní mezinárodní novinářkou... Film z roku 1942. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (42)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Woman of the Year mě bavil od samého začátku zejména díky hereckému duu Spencer Tracy a Katharine Hepburn, kteří svoji genialitu v tomto složení potvrdili ještě mnohokrát. Příběhem není tento snímek vůbec špatný, vtip je tu decentní a značně mě pobavil Spencer Tracy sledující Katharine Hepburn snažící se v kuchyni vařit či péct. Zábavná je také scéna s baseballem. Zaujme rovněž dramatický prvek v příběhu, který děj značně okoření a strhne mu nálepku "romantická limonádka". Hodnotím velmi pěknými 4*. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Celková nálada filmu pekne ladí s vývojom príbehu. Keď sa na začiatku ústredná dvojica navzájom doberá a flirtuje, je to konverzačná komédia. Neskôr zase romantika. A keď príde prvá vážna kríza, žáner stemnie na drámu tak rýchlo, ako keby ste zatiahli rolety. Keď sme pri tých okenných metaforách, zadarí sa zatiaľ vo vzťahu aspoň vedľajším postavám, ktorých svadbu sprevádza poetický sneh dopadajúci na parapetu. Sentiment sa razom roztopí, aby sme sa na záver ocitli v roztomilej screwball komédii. ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Film tezi z obou hlavnich postav, prvni filmova spoluprace Tracyho a Hepburn... oba vyborni, Katharine neni uplne muj typ, v tomto filmu ji to ovsem moc slusi. Bohuzel, herecke vykony neutahnou nic moc pribeh a tak je tento snimek pro me zklamanim. Zaver z kuchyne, kdy se Tess snazi pripravit snidani je vyborny, bohuzel celkovy dojem nijak neovlivni... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Človeku sa až rozum zastaví nad tým, ako mohlo niečo takto naivné a prostoduché vyhrať oscara za scenár. Už len si zoberte ten moment, v ktorom sa má v závere akože odohrať to "skrotenie zlej ženy". Niečo také sa hodí do rozprávky, ale nie do reálneho života, dokonca ani nie do toho filmového. Tá trápna naivita mi skoro vypichla oči. Našťastie na druhú stranu toho veľa zachránili herci, medzi ktorými to tu po celý čas iskrilo, bolo vidno ako si to hranie užívajú. Chémia tu rozhodne bola. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Blofeld 

všetky recenzie používateľa

Film, který se tváří jako romantická komedie, aby se v polovině proměnil v solidní drama. A já jsem ten poslední, kdo by mu to chtěl vyčítat. Baseballová scéna patří mezi ty nezapomenutelné. Film měl původně jiný konec (příběh se dělí poté, co se Sam a Tess pohádají o Chrisovi), pokud má někdo zájem, kontaktujte mě na mail. Mám scénář tohoto konce. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Scéna ve filmu, kdy Tess (Katharine Hepburn) převrhne sklenici s vodou, byla ponechána, přestože se jednalo o chybu ze strany Hepburn, která zvládla při uklízení vody bez problému odříkat text. (Pavlínka9)
  • Katharina Hepburn mluví ve filmu celkem šesti jazyky, a to anglicky, francouzsky, řecky, španělsky, německy a rusky. (Terva)

Reklama

Reklama