Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (201)

kinghome 

všetky recenzie používateľa

" Poslyšte, nevyhrožujte mi tou žirafou!" "Co to je? Malý Švéd z parku". Tolik hlášek jsem ve filmu už dlouho neviděl. Nevybíravá černá komedie s magorem Madsem v hlavní roli. Postava Svenda mu skvěle sedla a jeho obří čelo se lesklo na celou obrazovku. Celý film utekl dost rychle a konec je naprostlo luxusní. Když zjistí to co zjistí. Přesto, že Mads to hrál skvěle, nejoblíbenější postavou byl Eigil. Postiženej chlápek, kterej na všechny řval. Poslední scéna v moři nemá chybu. 85% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ťažké rozhodovanie. Film sa mi sám o sebe páčil, ale pocitovo mi to na ten nadpriemer nevychádza. Ide o komediálnu drámu, kde obe jednotlivé zložky sú až na záver snímku výborné, ale ich prepojenie mi celkom nesadlo. Snímok sa mi zdal viac komediálne ladený a aj keď sa v závere pokúša hlavne o emotívnu drámu, pripadalo mi to akési vlažné a s minimálnym emocionálnym nábojom. Komédia to však bola prvotriedna, keby sa ostalo len pri nej až do konca, išiel by som o hviezdu hore. Upotený Mads Mikkelsen nemal chybu, opäť raz potvrdil svoj obrovský talent zahrať všetko, pričom v tomto prípade mi jeho situačná komická vynachádzavosť z problémov, ktoré obvykle prináša podnikanie, neraz poriadne rozkývalo bránicu :). Tento snímok by rozhodne nemal ujsť žiadnemu fanúšikovi tohto skvelého, osobitého herca, stvárnil tu veľmi zaujímavú a netradičnú postavičku. 75/100 ()

Reklama

katuska138 

všetky recenzie používateľa

Takový Sweeney Todd ve vtipnějším prostředí, bez Johnnyho a břitev, s jedním psychicky narušeným, co má moc rád zvířátka, jedním psychicky narušeným, upoceným, co má moc rád úspěch a jedním psychicky narušeným, co moc rád vraždí zvířátka a vystavuje si jejich kostry. Co z toho spojení může vzniknout? Pár vtipných momentů a hodina a půl celkem velké nudy. ()

ivet.ka 

všetky recenzie používateľa

Dánský smysl pro humor mi dokonale sedí. Zabalit hledání vlastního úspěchu a sebevědomí do několika zcela zbytečných úmrtí, je natolik černočerný humor, že se opravdu nelze nezašklebit. Adamova jablka mi sedla přeci jen možná trochu více, ale Mads Mikkelsen v roli upoceného řezníčka film vynáší na skvělou úroveň. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bjarn a Svend sú životnými smoliarmi. Ani jednému sa nijak extra nedarí. S jedným sa rozchádza priateľka, druhý je úplne bez peňazí. Jedného dňa sa rozhodnú všetko zmeniť. Otvoria si vlastnú mäsiareň. Svend založí rodičovský dom, Bjarn sa rozhodne odpojiť v umelom spánku udržiavaného brata kvôli dedičstvu. Obchod však ani z ďaleka nejde tak ako by si predstavovali. Jedného dňa za pomoci "nešťastnej" náhody prichádzajú na spôsob ako sa odraziť zo spoločenského dna. No ani tento krok nebude koncom trápenia. Originálna vtipno trpká dráma o rodinných, spoločenských či pracovných vzťahoch. Nie, že by ma tento film nebavil, ale prišiel mi trošku pritiahnutý za vlasy. Na môj vkus prehnané no zároveň slušné dielo, ktoré rozhodne stojí za pozornosť. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (viac)

Reklama

Reklama