Reklama

Reklama

Cujo

  • Česko Cujo, vzteklý pes (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Úprimne povedané, čakal som sajrajt a výsledok je ten, že sa vôbec nejedná o nejakú "cujovinu", teda v rámci béčkových vecí samozrejme:) Kingova kniha je tak isto v rámci autorových diel riadne béčko, hoci dobre sa to číta, cítiť z nej alkoholový opar,v ktorom sa v tom období maestro King rád "vznášal"... Film je rozdelený na dve polovice..V tej prvej sa v podstate nič nedeje, zoznamujeme sa s postavami, celkom nuda, ale nemyslím si, že samoúčelná a zbytočná... V tej druhej sa Cujo rozbehne a to celkom stojí za to. Scény útoku psa napr. na auto sú prekvapujúco výborne natočené, nepostrádajú dynamiku a správnu atmosféru. Je to vec pohľadu, mne celý film prišiel veľmi zábavný (ale to človek musí mať rád old school shitné horory, alebo byť fanúšikov S.Kinga- ja som oboje!:). ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

I keď som predlohu nečítal, dovolil by som si povedať, že problém samotného filmu (samozrejme, že autor ju napísal , pravdepodobne´ bez toho aby rátal z filmovou podobou) tkvie práve v nej - jednoducho pre film je pridlhá a odradila aj mňa - aj keď skôr čiste z časových dôvodov. V knihe môže všetko fungovať dobre, preniesť však všetko na plátno sa mi javí zbytočné a lepšie by bolo ak by bol film Kingom len inšpirovaný s dĺžkou seriálovej epizódy (čiže cca 50 min.) A ako už bolo povedané veľa vecí tu vôbec nefunguje - zápletka manželskej nevery je zbytočná, prvá polovica až nehorázne uťahaná, atmosféra žiadna, hudba skôr naivná a z Cuja rozhodne žiaden strach nejde. Navyše ten urevaný krpec mi hlavne pri scénach v aute tak strašne liezol na nervy, až začala moju myseľ opantávať predstava, čo ak by ho mater hodila tomu psisku. Vo filme vyslovujú meno psa ,,Kudžo" , ja však poznám pána, ktorého všetky prezývajú rovnako ako sa film foneticky píše. Takže keď niekto vo filme volal ,,Kudžo!", ja som zase volal ,,Cujo!" a čakal, či sa náhodou nedostaví. :-) (645. hodnotenie, 76. komentár k filmu) ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Celý film je postavený na jačaní matky a jej ratolesti, toľko k napatiu. Niekoľko úplne zbytočne strávených dní v pokazenom aute kvoli neschopnosti pani Donny, ktorá nie len že za nič nestála ako manželka, ale ešte ani ako matka. Svojho syna nechala dospieť až na hranicu medzi životom a smrťou než sa odhodlala k záchrane jeho života a rozhodne sa jej to nepodarilo vďaka jej schopnosti resuscitovať. Otecko mal geniálne načasovanie, povedzme si pravdu- ani jeden z nich príliš rozumu nepobral. Najviac ma fascinovalo to, že Cujo napriek tomu, že besnota postihuje aj mozog zvieraťa a dosť rýchlo progreduje, bol stále veľmi sústredený a trpezlivo čakal na svoju korisť. Celkový dojem z filmu je veľmi rozpačitý a rozhodne si ho už v budúcnosti znova nehodlám pozrieť. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Krása Kingových námetov je v tom, že nepotrebujú žiadny vládny experiment, toxickú haváriu, jadrové testy...atd, na to aby dokázali vytvoriť niečo naozaj desivé. Cujo je ako pes naozaj nechutný, a je zhmotnením toho, čo by som nerád stretol niekde v noci v opustenej uličke. Film má zopár hluchých miest, a trošku pomalší rozjazd, každopádne skvele to kompenzujú Cujove zbesilé útoky. Knihu som nečítal, teda nemôžem porovnávať, každopádne som bol spokojný....70% ()

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Celkom podarený horor o "najlepšom" (v tomto prípade sú úvodzovky na mieste) priateľovi človeka. Roztomilý huňatý bernardín, miláčik rodiny sa postupne mení v špinavú, krvilačnú beštiu a terorizuje svojich majiteľov. Typické B-čko z 80. rokov so všetkými kladmi aj zápormi. Čo som ocenil ja bola ozaj podarená premena mierumilovného psa v ohavnú, šialenú kreatúru...ale na druhej strane nemožno hovoriť o nejakom dese alebo strachu. Avšak je tam zopár napínavých scén a dej má svižné tempo, takže ani sa nenazdáme a už je koniec. Ale je to slušne natočená kingova adaptácia ***. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (31)

  • Pěna kolem Cujovy tlamy byla vyrobena ze směsi bílků a cukru. (Siriuss)
  • Danny Pintauro v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama