Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Skutočný seriálový príbeh, ktorý sa veľmi verne drží priebehu vyšetrovania tzv. „ponorkového prípadu“, ktorý riešila dánska polícia v Kodani. Išlo o zmiznutie novinárky Kim Wall, ktorá robila reportáž so známym a populárnym dánskym vedcom v jeho zhotovenej ponorke, na ktorú nastúpila v októbri roku 2017 a odkiaľ sa nikdy viac nevrátila. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

kkarx 

všetky recenzie používateľa

Je sice hezké, že sérii věnovali rodičům zavražděné a vyšetřovateli, ale pro diváka je to jen unavené nudné šestidílné hledání kusů jedné mrtvoly. Jeden díl hledají tělo, další díl nohy, pak hlavu, atd.... A tohle je náplň skoro celého dílu. Madsena ani tu novinářku neuvidíte! Všichni tu dlouhé chvíle důležitě čumí a tváří se znuděně popřípadě strašně nešťastně. Dokonce i dcera vyšetřovatele, která čeká dítě. Špatné. Policajti tu jsou trapní a hloupí. Konečné finále "velkého" objevu je úplně ubohé. Nechce se mi věřit, že by Madsena neodsoudili jen proto, že by nedokázali určit příčinu smrti, když našli mrtvolu s bodnými ranami a měli hromadu dalších důkazů. Natahovaný průšvih. Bohatě stačily dva díly, ale tu by to muselo být natočeno úplně jinak. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně bezchybně natočej seriál o vyšetřování kodaňské policie, kterej rozhodně nedoporučuju netrpělivejm divákům. Jsou to tři roky, co se tahle brutální vražda švédské novinářky dánským vynálezcem opravdu stala a je zvláštností, že pachatel není v žádném díle ani ukázán, ani zmíněn jménem. Jméno režiséra mluví samo za sebe a jeho rozhodnutí, natočit tenhle příběh jako houževnatej vyšetřovací proces mě osobně hodně bavil. Dánové prostě neskutečně umí a nebýt pomalejšího tempa, nemám co vytknout. Skoro za pět, 85% ()

Reklama

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Tri hodiny sa grupa frustrovaných potápačov čľapká kdesi uprostred mora vo vode hľadajúc ihlu v kope sena a ďalsie tri sa druhá skvadra zúfalých vyšetrovatľov prehrabuje v štósoch lajstier a snaží sa v klučkách byrokracie a nie práve ústretovému právnemu systému dokázať vinu niekoho, koho za celú stopáž ani len neuvidíme. Bez jedinej naháňačky, prestrelky, prvoplánových cliffhangerov. A ak si odmysllím všemožné true crime dokumenty, tak veru si nespomeniem, kedy som videl podrobnejšie, detailnejšie a piplavejšie spracovanú kriminálku. Možno od Wire tu fakt takto procedurálne precízne rozpitvané vyšetrovanie v hranej podobe nebolo. Ten zúčastnený pocit hlbšieho autentického, až skoro dokumentárne detailného nahliadnutia do reálneho vyšetrovania je vťahujúci a fascinujúci. Takže bodaj by podobných kriminálok bolo viac, lebo vo svetle tohoto vyzerajú všetky krimi minimálne poslednej dekády ako trochu komické povrchné báchorky, ktoré okolo reálneho vyšetrovania išli v lepších prípadoch len tak zbežne. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Musíš aspoň trochu vědět, jak to na severu chodí. Opatrnost, pečlivost, málo slov, žádná velká gesta a žádný impulsivní řvaní, který funguje možná u Kozáka s Korejsem, ale chladnej sever si žádá chladnou hlavu. Emoce tam ale jsou i tak, a to ku*va velký! Jenom ti je nikdo hystericky nerve do uší; musíš je vypozorovat a vycejtit jinak, což je možná pro spoustu lidí dneska velkej problém. Smekám před rozhodnutím dát podezřelýmu absolutně nulovej prostor, lidi jako on by měli dostat prostor tak maximálně metr na metr. To je totiž jediná vada seriálu, za kterou ale vlastně nemůže - že to není fikce. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Celý seriál sa nesie v duchu hľadania motívu, či získavania dôkazov, na ktoré má ako obžaloba, tak aj obhajoba - svoj vlastný názor. Je to komorné, bez výrazného tempa, no 4 hodinová stopáž je v tomto prípade ideálna. Za mňa ide o veľmi slušnú, originálnu rozpletačku zamotaného prípadu, v ktorom divák sleduje postupné kroky ľudí na strane zákona, ktorí sa snažia preukázať vinu páchateľovi. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • O afére bol natočený 90-minútový dokument, ktorý však Netflix následne nezverejnil pre nezhody v zmluvných právach. (Arsenal83)
  • Podľa režiséra Tobiasa Lindholma jedinou požiadavkou, ktorú mali rodičia Kim na režiséra, bolo, aby pes rodičov v seriáli menom Iso bol skutočným psom Joachima a Ingrid Wallových. (Arsenal83)
  • Seriál vznikal za úzké spolupráce se skutečným Jensem Møllerem i rodiči zavražděné novinářky. Filmaři se tak snažili zachytit danou tragédii co nejvěrněji. (Duoscop)

Reklama

Reklama