Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,KAŽDÝ BY MAL MAŤ MOŽNOSŤ DOSTAŤ DRUHÚ ŠANCU." ,,MOŽNO AJ HEJ, LEN DAKEDY JE UŽ NESKORO." __ O ,,Eve Novej" bolo vďaka jej torontskému úspechu napísané dosť a nepochybne i to bol dôvod, prečo je považovaná za jeden z ,,tých lepších slovenských filmov", ktoré boli za ostatné, už hodne dlhé obdobie, nakrútené. Film je pomerne obyčajne nakrútený, momentálne značne preferovaná statická kamera u mňa napriek ,,dokumentárnemu vkladu" nevzbudila príliš nadšenia (napr. mohla byť kombinovaná s ručnou) a všeobecne kriticky prijímaná posledná tretina u mňa vzbudila isté rozpaky iba pri scéne banketu. Viacerým aspektom filmu by preto nebolo zlé vložiť väčší autorský vklad pre inovovanejší a sviežejší lift , rozumiem však Škopovým koreňom a viac menej je téma natoľko zaujímavo podaná, že priveľa ani robiť netreba. Ostatne, hudobná absencia ako jeden zo ,,zámerov dokumentarizmu" výborne narušená len Gottovým ,,C'est la vie" sa nedá považovať za rozhodnutie z núdze cnosť. Ak sa nemýlim je Emília, rovnako ako napr. Hrušínský vo ,,Spalovačovi mrtvol" prítomná v každej scéne. Hoci je jej herecký výkon výborný, vedel by som si zahrať postavu dlhoročnej alkoholičky ešte viacej na hranu (keď to však v scenári nebolo...) a preto ma ešte viac viac zaujal Milan Ondrík, čímsi mi veľmi pripomínajúceho Joaquina Phoenixa. Záverečná scéna v bazéne je výborná. (900. hodnotenie, 66. komentár k filmu) ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Precizní- ale (!): depka, depka, depka. I ve filmu přitom zaznělo: každej máme svý problémy. A chceme se bavit, dodávám já. Nečekal jsem, že si strhám bránici. Zároveň jsem si ale nemyslel, že to budu chtít okamžitě spláchnout něčím ostřejším. Po Evě Nové, kde se i dětem zpívá o bolavé hlavičce a churavém srdíčku, budete potřebovat ventil. Sama o sobě bez něj není úplná. Pro mě light version, please, a little bit more sugar. Is it the movie, isn't it? ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Silná rodnná dráma stárnucej herečky - akoholičky je predvšetkým herecký koncert Milky Vášáryovej. Film začínajúceho režiséra na hranom filmovom poli je nemilosrdnou sondou do života ženy, ktorej sa zrútil profesný svet, ale čo je horšie aj vzťah so synom. Príbeh je rozprávaný pomalým tempom, každá scéna dokáže doznieť v divákovi, psychológia postáv je prepracovaná do najmenších detailov. Záverečná scéna je len dokonalým vyvrcholením tohto mrazivého filmu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

"Eva Nová" disponuje napriek "obyčajnému" príbehu zo života bežného alkoholika, rozhodne väčším dramatom, ako "Ja, Oľga Hepnerová", ktorá spáchala jeden z naj ohavnejších skutkov. Kým tu divák vďaka hereckému výkonu Vášáryovej, no najmä Ondríka prežíva každú scénu s očakávaním príchodu prvej facky, Oľga ponúkla akurát "sexuálne hrádky za piet set", či nevýrazný pohľad feministickej lezby. Pre mňa osobne je tento snímok z hľadiska zásahu do emócií skrátka lepšou drámou. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Emíliá Vášáryová nie je moja najobľúbenejšia slovenská herečka, ale ako Eva Nová exceluje. Jej silný, prenikavo presvedčivý výkon (v ktorého dosiahnutí jej určite pomohol evidentne nekompromisný režisér, ktorý vedel, čo chce a nebál sa to tak urobiť bez ohľadu na to, čo si o ňom kto pomyslí) patrí k najväčším plusom nezabudnuteľnej snímky. Ďalšie pozitívum predstavujú ostatní herci hrajúci plnokrvné vedľajšie postavy s vlastným príbehom (suseda, sestra, syn, manželka) a prvú hodinu temná, bezvýchodisková, totálne drsná atmosféra, kedy sa ľudia správajú z rôznych príčin skutočne hnusne (a návštevy rôznych, hm, kultúrnych podujatí sú čistou depkou, to by som si radšej strelil do hlavy, než sa niečoho takéhoto zúčastňovať). Pozeralo sa mi to takmer ešte ťažšie, ako Cannibal Holocaust. Čo myslím ako pochvalu. Preto zamrzí posledných 40 minút, kedy scenár nudí, varí z vody, je nezáživný, motá sa od jednej nie príliš zaujímavej scény k scéne epizodickej, ktorá sa pokojne mohla dať preč. Veľmi zlý dojem/pocit som mal tiež z WTF pasáže s dôchodkyňami a z "bazénu" , to už som si vravel, že je priveľa. Za pokazený scenár (ktorý sa začína pôsobivo a relatívne tak aj pokračuje, ale rozhodne tak nekončí) dávam „len“ 3*. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Film sa nakrúcal v Pečovskej Novej Vsi. (YoZo8)
  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)
  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)

Reklama

Reklama