Reklama

Reklama

Muž bez tieňa

  • Česko Muž bez stínu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V přísně tajné vojenské laboratoři se skupina brilantních mladých vědců dostane na samotný práh objevu neviditelnosti. Ctižádostivý šéf týmu Sebastian Caine (Kevin Bacon) se rozhodne podstoupit obrovské riziko a otestovat neviditelnost na vlastní kůži. Pokus ovšem neprobíhá podle optimistických předpokladů, navíc jeho důsledky jsou zřejmě nevratné. Stejně dramatickou proměnou jako tělo prochází i Sebastianova mysl. Moc, pramenící z neviditelnosti, boří všechny civilizační zábrany a z talentovaného vědce se rychle stává nevypočitatelné monstrum. Zastavit ho mohou pouze bývalí kolegové v čele s půvabnou Lindou (Elisabeth Shue)... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (399)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Expozice, zbytečně natažená takřka do poloviny snímku, udržuje diváka v napětí, v jakou podívanou vlastně nakonec příběh o jednom vědeckém experimentu vykrystalizuje. No a pak se ukáže, že to všechno vykrystalizovalo v úplně normální a dosti obehranou horovou naháněčku, která už poté v divákovi udržuje napětí leda nad tím, jeslti hlavní hrdinka stihne zavčas utéct, jestli zemře první ta utrhovačná veterinářka nebo ten počítačový mág, či jestli Matta rozmáčkne výtah nebo ne. Na Verhoevena prostě nečekaně prázdný, ovšem očekávaně dobře natočený film. Že v něm hraje i ten Josh Brolin, přikláním se ke čtyřhvězdí... P.S: To je pro Američany vážně tak těžké dorazit své pronásledovatele, kteří jsou mnohokrát z různých důvodů paralyzování? ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie úderné popcornové sci-fičko z dielne Verhoevena. Môže sa zdať, že stavia len na tom, za čom mu bolo právom udelené uznanie, nie pre mňa je skutočnosť iná. Bacon sa pozbieral a aj napriek neviditeľnosti predviedol, že sa ho ešte oplatí prizvať k podobným filmom. Napätie je tiež dosť dobre zimomriavkovo nahodené, už len to trošku skrátiť a vyvarovať sa scenáristických preklepov. 85%. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Verhoevenov Hollow Man si až do záveru udržiava celkom slušnú atmosféru béčkového sci-fi trileru. Caine od začiatku pôsobí ako šialenec, a tak je jeho postupná premena uveriteľná. Množstvo logických dier a prostých dialógov však z filmu robia nechcene paródiu. Koniec je navyše otrasný a všetci sa správajú ako blbci. SPOILER: Po tom rebríku nad výťahom mohli postavy utiecť hneď na začiatku. Prakticky sa tak nechali podráždiť kvôli vlastnej hlúposti. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Otřepané téma neviditelnosti tentokrát v perfektním provedení. Nejmodernější triky dělají z filmu opravdový vizuální zážitek (především přeměna ze stavu viditelnosti do neviditelnosti a naopak). Navíc má film spád a napětí. Nevadí mi ani závěrečná akce – je to tedy silně přehnané, ale to já u těchto filmu beru – spíše jsem se tomu musel smát než, že by mě to znechutilo. Dost zajímavý mi přijde vývoj postavy vědce, kterého hraje Kevin Bacon. Zpočátku normální (ač dost egoistický) člověk pomalu odhazuje zábrany a stává se nebezpečným. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Ucházející film... Několikrát provařený námět je docela solidně provedenej a i když film nikomu nic nedá, tak se mu nedá upřít snaha... Některé scény byly docela povedené, což rozhodně na vysoké hodnocení nestačí, ale za osobní sympatie mu dám trochu víc, než mu patří. Verhoven si mírné nadržování zaslouží. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (23)

  • Napriek predpokladom, že Bacon nebude potrebný na natáčaní, okrem prípadov, keď bude viditeľná jeho postava Sebastiana, Verhoeven a štáb si po natočení testovacích záberov uvedomili, že bude musieť byť prítomný, aby mohol komunikovať s hercami, pretože „ostatní herci boli uviaznutý v prázdnom priestore a scény bez neho vyzerali strnulo, neorganicky a nepresvedčivo". (Arsenal83)
  • Keď posádka nesie napoly neviditeľného Sebastiána (Kevin Bacon) späť na operačný stôl, bola použitá kovová kostra. Bola vyrobená z kovu, aby bola ťažká, takže herci pôsobili dojmom, že naozaj nesú ľudské telo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (viac)

Reklama

Reklama