Reklama

Reklama

Insidious: Červené dvere

  • Česko Insidious: Červené dveře (viac)
Trailer 1

Staré známe tváre vstupujú do záverečnej kapitoly desivej ságy o rodine Lambertovcov, aby sa raz a navždy zbavili svojich démonov. Josh (Patrick Wilson) a čerstvý vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) musia tentokrát vojsť do nadprirodzenej dimenzie omnoho hlbšie než doposiaľ, aby čelili temnej minulosti svojej rodiny a novým hrôzostrašným nástrahám, ktoré na nich číhajú za červenými dverami. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (216)

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Insidious už se tak vyčerpal, že začíná stravovat sám sebe. Tohle je bohužel prvoplánové a ztratilo to vše z kvalit série už na dobro. Řadový "demon/ghost" horror který už se ani nehledá, když se ztratí. Loňské "Talk to me" je víc "Insidious" než tyhle Rudé Dveře a je na čase si přiznat, že tahle série nemá ani nové nápady, ani novou krev a stará řemeslná dovednost ji taky opustila. ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Rovno musím povedať, že táto séria mala skončiť pri druhej časti. Nový diel je úplne zbytočný. Ale totálne. Doslova nič nepriniesol. Mal som pocit, že je celý kreatívny tím vyčerpaný, demotivovaný a to sa odzrkadlilo v scenári. Ešte aj záporáka priniesli z jednotky. Žiadny nápad. Žiadna zimomriavková scéna a ani creepy démon. Nič, čím by nová časť zaujala.  Dokonca ani po remeselnej stránke to nie je žiadna výhra. Síce film vyzerá pekne, astrálne cestovanie je výborne nadizajnované, no chýba tomu atmosféra a hlavne taký cit pre horor, ako majú Wanové filmy. Insidious 5 nie je vyložene prúser, ale je to nuda. Minimálna kreativita v scenári, chýbajúca atmosféra, žiadna pridaná hodnota. Pevne dúfam, že toto bude definitívne posledná časť série. Môžem kľudne povedať, že značka Insidious sa vyčerpala. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie pokračovanie tejto série nadväzuje aj trochu, ale iba trochu, klesajúcou kvalitou na predchádzajúce epizódy, poteší trochu zmenené prostredie, nemôže chýbať korektná vsuvka na úvod pobytu na vysokej školy aby tie už beztak tupé mozočky boli vytreté ešte trochu viacej, zlý vzťah medzi bielym otcom a bielym synom to nesmie chýbať už v žiadnej sračke natočenej po roku 2019 aby sa to, ako už tomu býva, všetko dobre skončilo. A ak by sa táto séria skončila úplne asi nikto by jej to nemal za zlé, skončila by aspoň dôstojne. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Dlouho očekávaný režisérský prvopočin Patricka Wilsona mne tedy mírně zklamal. Jeho tvůrčí snažení spočívá v pokusu o využití všeho funkčního a dobrého z předchozích dílů a do toho zamíchá několik svých nápadů. Nepopírám, že do svého filmu přidal i mnoho dobrého, ale ve výsledku to nějak nestačí. Bohužel celkové znění postrádá hutnější atmosféru a příběhově je to velmi slabé. Vlastně mne potěšily pouze ty strašidelné scény, které se s výjimkou finále zpravidla dařily (S tím by samozřejmě mohl být leckterý horor sám o sobě spokojen, od značky jako je Insidious by se však dalo očekávat tak trochu víc.). I to však potvrzuje průměrnost díla, jenž si hodnocení okolo 50% nepochybně zaslouží. Nejslabší Insidious! 50-53% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Už to samozrejme nedesí ako kedysi, ale na to, že to je šieste pokračovanie, tak celkom slušné v tom ohľade, že nevidíme obrovský prepad v kvalite. Najväčším problémom je, že postavám trvá viac ako hodinu, kým zistia, čo sa stalo v prvých dvoch častiach. Dvaja hlavní hrdinovia sa teda snažia objaviť niečo, čo diváci už dávno vedia. Takže v zásade nič nové. Film, čo prináša spomienky a spolu s hudbou preukáže aspoň tú úctu, že sem tam jemne vystraší. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Reklama

Reklama